Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal! Forumul Judecatorilor din Romania ii solicita lui Klaus Iohannis sa retrimita Parlamentului cele trei legi ale justitiei

Postat la: 27.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Forumul Judecatorilor din Romania ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa retrimita Parlamentului cele trei legi ale justitiei, dar si sa solicite opinia Comisiei de la Venetia.

Forumul Judecatorilor din Romania spune, in scrisoarea adresata presedintelui, ca se impune ca cele trei legi ale justitiei sa fie reanalizate de Parlament sub aspectul oportunitatii acestora, intrucat, pe de o parte, interesul public general nu justifica multe dintre reglementari, iar, pe de alta parte, este pusa in discutie respectarea angajamentelor asumate de Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene.

"Curtea Constitutionala nu are competenta de a analiza caracterul just sau injust/potrivit sau nepotrivit al interventiei legislative, intrucat acest aspect tine de oportunitatea masurii, aceasta intrand in marja de apreciere exclusiva a Parlamentului. Insa, Parlamentul, in calitatea sa de organ reprezentativ suprem al poporului roman si de unica autoritate legiuitoare a tarii, atunci cand adopta masurile pe care le considera necesare, trebuie sa porneasca de la o evaluare preliminara reala, obiectiva si completa, iar alegerea masurilor sa corespunda unui interes general al societatii. De asemenea, pentru o parte dintre reglementari, subzista numeroase aspecte de neconstitutionalitate, invederate de Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania prin Memoriul pe care vi l-a trimis la 27 decembrie 2017, motiv pentru care sunteti in masura sa sesizati Curtea Constitutionala", mai spun reprezentantii asociatiei in scrisoarea transmisa lui Iohannis.

Ei ii mai transmit lui Iohannis, ca desi a respins aceasta varianta, are in continuare posibilitatea de a apela la sprijinul tehnic al Comisiei de la Venetia. Plenul Senatului, in calitate de for decizional, a adoptat luni cele trei legi ale Justitiei - Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). PNL a anuntat ca le va ataca din nou la Curtea Constitutionala. Cele trei legi vor merge la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE