Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Robert Sighiartau e noul secretar general al PNL

Postat la: 17.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aproximativ 5.000 de delagaţi liberali participă pe 17 iunie la Congresul PNL în care va fi ales viitorul lider al formaţiunii. Ludovic Orban şi Cristian Buşoi sunt cei doi candidaţi şefia PNL, ambii având în spatele lor susţinători puternici.

UPDATE Conform informatiilor nostre, pana se va da verdictul pentru noul presedinte al formatiunii politice liberale, noul secretar general al partidului va fi, incepand de maine, Robert Sighiartau, un tanar de 28 de ani, presedintele PNL Bistrita Nasaud.

UPDATE Au început discursurile susţinătorilor celor două moţiuni. Primul e Theodor Stolojan, fost preşedinte al PNL, susţinător al moţiunii Buşoi: Acest Congres poartă responsabilitatea alegerii şefului PNL. Moţiunea modernă care răspunde problemelor actuale ale PNL, ale societăţii româneşti este moţiunea lui Cristian Buşoi. Cea mai mare calitate a lui Buşoi e caracterul.

UPDATE Candidaţii la funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj îşi prezintă platformele. Aceşti candidaţi sunt Daniel Buda, Ion Cupşa şi Paul Cotta.

UPDATE Raluca Turca, lider interimar al PNL: Momentul de bilanţ e legat de ceea ce a făcut PNL până a ajuns aici. Începutul e cel pe care ni-l dorim cu toţii: să ne alegem un preşedinte, o echipă, să finalizăm fuziunea între PNL şi PDL, două din cele mai mari partide. Unirea face puterea. Acesta a fost scopul fuziunii între PNL şi PDL şi aceasta trebuie să fie provocarea la acest congres. După eşecul de la parlamentare misiunea a fost să ţin partidul unit.

Trebuie să recunosc că multora nu v-am fost simpatică. Cred că politica se măsoară în voturi şi eficienţă. Am urmărit să imprim nişte crezuri. Uneori ne-a lipsit şi respectul între noi. Să pui politica în interesul public mai presus de interesul personal.

Mulţi au vorbit de moartea PNL. Însă PNL are constant peste 27% în toate sondajele de opinie din ultima vreme.

UPDATE Virgil Guran a prezentat mesajul lui Mircea Ionescu-Quintus: Din pricina vârstei înaintate sunt împiedicat să fim împreună la acest eveniment din viaţa partidului nostru. E pentru prima dată în 30 de ani când nu conduc lucrările congresului nostru.

Vă îndemn să votaţi pe cei mai vredinici şi devotaţi liberali. Vă rog să nu uitaţi că sunteţi membrii unui partid istoric care şi-a slujit ţara în momente de cumpănă şi sunteţi urmaşii Brătienilor. Aşa să vă ajute Dumnezeu!

UPDATE Consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan a transmis un mesaj din partea lui Klaus Iohannis. Liderul de la Palatul Cotroceni a punctat, prin intermediul consilierului săi, că PNL are nevoie de dezbateri interne şi de consolidare pentru a putea asigura o opoziţie puternică.

UPDATE Primul invitat care ţine un discurs e Antonio Lopez Isturiz, secretar general al PPE: La aproape trei ani de la alegerea sa, daţi-mi voie să vă felicit din nou pentru alegerea Preşedintelui Klaus Iohannis în funcţia de şef al statului. El devine o personalitate internaţională, care apără România şi UE în politica internaţională, asa cum a demonstrat recent în timpul întâlnirii cu Preşedintele Trump la Washington.

Astăzi vă veţi alege un nou lider. Dragi prieteni din PNL, sunt convins că în deplină concordanţa cu istoria partidului, noii lideri vor continua menţină România ca membru activ în UE şi vor păstra ţara în sistemul european de valori.

În România, ca şi în alte ţări europene, promisiunile făcute de socialişti în campania electorală se dovedesc a fi simple baloane de săpun. Socialiştii au plătit un preţ mare pentru această strategie în toată Europa. Iar acest preţ este cel al fragmentării şi marginalizării. PNL trebuie să promoveze o politică fermă, responsabilă şi anti populistă. O politică a acţiunii, o politică a rezultatelor şi nu una a promisiunilor vagi. Când am aterizat la Bucureşti, un bun prieten mi-a spus că nu s-a mai întâmplat în politica românească ca un partid să depună moţiune de cenzură împotriva propriului guvern. Ei bine, i-am raspuns că acest lucru nu s-a mai întamplat nicăieri în lume.

Acest guvern socialist este demn de Cartea Recordurilor în materie de politică greşită şi politicieni nereuşiţi. În cinci luni de guvernare, singura lor realizare o reprezintă cele mai mai mari proteste anti-guvernamentale din 1989 încoace. Şi va fi guvernul cu cea mai scurtă durată de viaţă din istoria recentă a UE. Nu mai e nevoie să spun din nou ca acest lucru va fi din cauza propriului partid. Într-adevăr, acest guvern bate toate recordurile, dar cel mai important este faptul că este rău pentru România şi este rău pentru UE.

UPDATE A fost votată componenţa comisiei de numărare a voturilor.

UPDATE În sală se află mai mulţi foşti lideri ai PNL: Petre Roman, Emil Boc, Vasile Blaga, Alina Gorghiu şi Raluca Turca (încă interimar). Lipseşte Crin Antonescu, fost preşedinte al PNL şi fost candidat la preşedinţia României.

UPDATE A început Congresul PNL. Sala este ocupată doar pe jumătate, numeroşi delegaţi fiind la intrare sau în preajma locului unde se desfăşoară evenimentul. Amfitrionul evenimentului, Nelu Bălan, a declarat că 3.100 de delegaţi sunt în sală. Numărul total de delegaţi cu drept de vot ar fi de aproximativ 5.000.

Vor susţine discursuri, la congresul PNL, Antonio López-Istúriz White, secretar general al PPE, Laurenţiu Ştefan, consilier prezidenţial, Attila Korodi, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor şi preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan. De asemenea, va fi citit un mesaj al preşedintelui de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus.

UPDATE Alina Gorghiu, înainte de Congres: Se încheie astăzi procesul de unificare a PNL prin alegerea preşedintelui unic al partidului. Am avut o campanie internă de ţinută, suntem singurul partid politic stabil în acest moment, care a organizat alegeri interne democratice, fără tulburări inutile. Klaus Iohannis este acum în cel mai puternic moment al acestui mandat prezidenţial şi are posibilitatea să dea un impuls reformelor ? Chiar aşa şi este, aş fi vrut ca eu şi Vasile Blaga să facem anul trecut în aşa fel încât să îi dăm Preşedintelui un context politic atât de favorabil.

Organizaţiile performante la alegeri vor avea un cuvânt greu de spus, în condiţiile în care, potrivit numărului de delegaţi, primele 10 organizaţii au peste 33% din numărul celor care vor vota.

„Podiumul" organizaţiilor, ca număr de delegaţi, e împărţit de următoarele filiale: Suceava, Bihor, Alba, Cluj. Lista celor mai puternice organizaţii la Congresul de sâmbătă e completată de Prahova, Arad,Sibiu, Constanţa, Timiş, Ilfov.

Din organizaţiile în care s-a dat votul în Comitetul Director Judeţean, Ludovic Orban a obţinut cel mai mare număr de voturi în: Suceava, Bihor, Sibiu, Buzău, Dâmboviţa, Argeş, Satu Mare, Mehedinţi, Gorj, Tulcea, Olt, Mureş, Iaşi, Braşov, Bistriţa Năsăud, Prahova, Vaslui, Vrancea, Sector 6, Botoşani, Bacău, Constanţa.

Pe de altă parte, Buşoi a obţinut cu moţiunea sa cel mai mare număr de voturi organizaţiile Timiş, Ilfov, PNL Sector, 1, PNL Sector 3, PNL Sector 4, PNL Sector 5, Caraş Severin, Ialomiţa, Maramureş.

Consiliul Naţional, a doua zi după Congres

PNL va ţine a doua zi după congres şi Consiliul Naţional în cadrul căruia va fi completată echipa de conducere a formaţiunii. Duminică, delegaţii din Consiliul Naţional vor alege cei 4 prim-vicepreşedinţi, 16 vicepreşedinţi şi 16 membri ai Biroului Executiv, precum şi trezorierul PNL.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE