Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












„Revoluţia fiscală" va fi adoptată astăzi prin ordonanţă de urgenţă

Postat la: 08.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cele mai controversate măsuri de reformă fiscală din ultimul deceniu vor fi adoptate astăzi prin ordonanţă de urgenţă, a anunţat ieri premierul Mihai Tudose.

Guvernul înfruntă opoziţia tuturor şi astăzi în şedin­ţa de guvern care începe la ora 15.00 va adopta o ordo­nan­ţă de urgenţă prin care obligaţiile sociale vor fi trans­ferate de la angajator la angajat, impozitul pe venitul sala­rial va scădea de la 16% la 10%, iar CAS se va reduce cu două puncte procentuale.

Reforma fiscală a PSD este cea mai importantă de la adop­tarea cotei unice de impozitare, în 2005, iar impli­ca­ţiile nu sunt pe deplin lămurite, în condiţiile în care mi­lioa­ne de contracte de muncă trebuie schimbate, sindi­catele se tem că salariile în multe ramuri vor scădea - în IT şi cercetare această supoziţie este întărită de simulările spe­cialiştilor - iar patronatele cred că reducerea venitu­ri­lor la buget ar putea însemna, în plan practic, intro­ducerea de noi taxe.

Coaliţia de guvernare PSD/ALDE îşi asumă însă, în ciuda opoziţiei generale, modificarea Codului fiscal. Lide­rul PSD Liviu Dragnea a negat ieri că premierul Mihai Tudose s-ar fi opus adoptării pachetului de măsuri fiscale.

Pe de altă parte, premierul a negat şi el existenţa unui conflict cu primarii care se plâng că, după reducerea contribuţiilor salariale, veniturille comunităţilor locale vor scădea dramatic.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE