Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Recomandarea lui Klaus Iohannis pentru Nicușor Dan în legătură cu Dacian Cioloș

Postat la: 02.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Întrebat în legătură cu afirmaţiile lui Nicuşor Dan de miercuri, care a fost de părere că Dacian Cioloş ar trebui să prezinte ''proiectele sale de continuare'', iar partidele care împărtăşesc ''aceeaşi idee de dezvoltare a României'' să se pronunţe pentru susţinerea sa în fruntea Guvernului şi după alegeri, şeful statului a replicat zâmbind: ''Eu nu pot decât să-i recomand domnului Nicuşor Dan să spună acest lucru domnului premier''.

Liderul USR a spus miercuri că din sondajele făcute inclusiv de formaţiunea sa rezultă că mulţi români se aşteaptă ca Cioloş ''să continue în fruntea Guvernului''. ''Cred că mersul logic al lucrurilor este ca domnul Cioloş să vină cu proiectele dumnealui de continuare şi anumite partide care au aceeaşi idee de dezvoltare a României în continuare să-l susţină declarativ în campania electorală pentru ocuparea fotoliului de prim-ministru după alegeri. Cred că invers, şi a spus-o şi domnul Cioloş imediat după, nu este foarte fezabil, dumnealui s-a angajat să guverneze pe perioada aceasta limitată şi nu cred că ar fi potrivit'', a spus, miercuri, Nicuşor Dan.

Șeful statului a afirmat săptămâna trecută că, personal, crede că Dacian Cioloş ar face bine să continue proiectele, dar atunci să îşi declare măcar "simpatia sau adeziunea sau preferinţa" pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare. ''Am şi spus că nu voi candida la alegerile parlamentare din acest an şi nu voi intra într-un partid politic sau nu îmi voi crea un partid politic, tocmai pentru a-mi putea focaliza credibilitatea atât cât o am, energia pe un proiect chiar dacă de scurtă durată care să dea sensul acestei stabilităţi dar care să poată şi să împingă lucrurile mai departe folosind toate forţele pozitive, constructive, proactive care doresc să susţină şi să se implice în aceste proiecte. Sigur, asta nu înseamnă că nu există viaţă şi după alegerile parlamentare. Sper să existe şi sper să existe o viaţă activă'', a răspuns, joi, Cioloş.

Pe de altă parte, el a precizat că a început nişte proiecte pe care speră să le văd continuate într-un fel sau altul. ''Mi-am asumat, împreună cu guvernul, nişte valori pe care sper să le văd continuate. Vom vedea în ce fel aceste valori şi aceste idei pot fi cel mai bine susţinute fără să îmi încalc cuvântul, punctul de vedere'', a punctat premierul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE