Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reactia Lui Tariceanu la anchetarea de catre DNA a 2 ministri din guvermul Tudose

Postat la: 23.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că dosarele instrumentate unor miniștri din cabinetul Tudose precum Sevil Shhaideh și Rovana Plumb reprezintă o tentativă de abatere a atenției de la problemele din DNA și de decredibilizare a coaliției, însă, spune el, nu se va reuși acest lucru întrucât majoritatea este solidă.

Tăriceanu a precizat că începerea urmării penale împotriva vicepremierului Sevil Shhaideh survine în plin scandal legat de activitatea procurorului Negulescu și de controlul Inspecție Judiciare la CSM. "Aceste lucruri au dus la o strategie de contraatac din partea DNA după tiparul pe care îl știm și pe care doamna Kovesi, în celebra înregistrare de la ședința DNA, a dezvăluit-o mai demult: «găsim câțiva miniștri, facem cereri de urmărire penală împotriva lor și distragem atenția, facem o frumoasă diversiune în așa fel încât lumea să nu se mai preocupe de problemele din DNA». N-am nicio îndoială că asta este strategie pentru că este a nu știu câta oară când se întâmplă ca miniștri să fie anchetați pentru fapte petrecute cu ani de zile în urmă", a declarat Tăriceanu, vineri, la România TV.

Potrivit acestuia, DNA este deranjată de eventualitatea modificării legilor justiției și încheierea a ceea ce el a numit "republica procurorilor". "Îmi pare foarte rău că ceea ce se întâmplă este o nouă reflectare a unui fenomen de care am mai vorbit, o luptă disperată pentru păstrarea influenței și puterii pe care unele instituții de forță ale statului din România le-au acaparat în decursul timpului, iar acum când se încearcă revenirea la normalitate (...) nu face decât să deranjeze acest mușuroi creat în România ultimilor ani", a comentat președintele Senatului.

Tăriceanu a susținut că principala țintă este Guvernul, care este mai vulnerabil decât Parlamentul la aceste gen de atacuri. "Parlamentul este foarte greu să fie slăbit numeric. E mult mai ușor de slăbit un guvern. Vă garantez că majoritatea actuală este conștientă de aceste amenințări - sunt toți colegii noștri extrem de solidari și orice încercare de răsturnare a rezultatului alegerilor din 2016, indiferent de unde vine, poate să vină și din partea mamei DNA-ului, - nu vor reuși să schimbe majoritatea și actualul guvern", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că subiectul dosarului lui Sevil Shhaideh și Rovanei Plumb va fi discutat luni, în cadrul coaliției, printre alte subiecte. "Nu ne considerăm într-un război în care să luăm acum o bazooka și să tragem în ceilalți care ne atacă. Avem cu totul altă agendă și alte preocupări: eficiența actului de guvernare și activitatea Parlamentului. Ne vedem de treabă", a conchis Tăriceanu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE