Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale a fost respins de Senat

Postat la: 27.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatul a respins cu 81 de voturi "pentru", 36 de voturi "împotrivă" şi o abţinere, proiectul legislativ al USR privind abrogarea pensiilor speciale.

Potrivit expunerii de motive a iniţiatorului, este vizată "restabilirea egalităţii în relaţia cu statul prin abrogarea regimurilor de pensii speciale şi revenirea la principiul contributivităţii şi menţinerea a două excepţii de la această regulă - pentru pensiile militare de stat şi pentru cele ale magistraţilor". Senatorul USR Florina Presadă a spus că numărul celor care beneficiază de pensii de serviciu instituite prin legi speciale este de 184.000, iar bugetul total pentru acestei pensii era, în 2017, de 6,6 miliarde de lei.

"Pensiile speciale ale civililor şi militarilor au costat bugetul peste 3 miliarde de lei în prima jumătate a anului 2017. Dintre aceştia, 8.668 sunt pensionari civili, beneficiari de pensii de serviciu - diplomaţi, magistraţi, grefieri, funcţionari publici parlamentari, personal aeronautic, auditori ai Curţii de Conturi. Din restul de 175.000 de pensionari, la data de 21.08.2017 erau 76.000 de militari, restul fiind pensionari din structurile MAI şi altele asimilate. În aceste condiţii, trebuie amintit că pensiile reprezintă principala cheltuială a bugetului general consolidat, ajungând la 25% din cheltuielile statului", a spus Florina Presadă. Camera Deputaţior este for decizional în cazul acestei propuneri legislative.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE