Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Preşedintele Klaus Iohannis cheamă miercuri partidele la consultări, pe tema justiţiei

Postat la: 22.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări. Întâlnirea va avea loc miercuri, la Palatul Cotroceni. Tema discuţiei va fi situaţia justiţiei, în contextul raportului făcut de Comisia de la Veneţia, pe modificările aduse legilor justiţiei şi Codurilor penale. Președintele Klaus Iohannis i-a cerut deja demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, spunând că acesta a avut un „comportament iresponsabil" prin ordonanţa de modificare a legilor justiţiei.

Potrivit comunicatului, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis luni, 22 octombrie a.c., o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislației din domeniul justiției.
Programul consultărilor:

Miercuri, 24 octombrie 2018

• Ora 15:00 - Partidul Social Democrat (PSD)
• Ora 15:30 - Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
• Ora 16:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);
• Ora 16:30 - Uniunea Salvați România (USR);
• Ora 17:00 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
• Ora 17:30 - Partidul Mișcarea Populară (PMP);
• Ora 18:00 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane, a mai transmis Preşedinţia.

Decizia șefului statului, anunţată iniţial pe surse, vine în contextul în care, vineri, Comisia de la Veneția a prezentat concluziile pe modificările aduse legilor justiției şi pe Codul Penal şi de Procedură Penală.

După ce Comisia de la Veneția a recomandat autorităților române modificarea completă a amendamentelor aduse Codului penal și Codului de procedură penală, președintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului să țină cont de opiniile forului european, pentru că „impactul negativ asupra Justiţiei şi a statului de drept să înceteze'.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, spunând că acesta a avut un „comportament iresponsabil'. Tudorel Toader a răspuns și a spus că „într-o lume normală, este inadmisibil că Președintele Republicii să aștepte demisia Ministrului Justiției pentru proiecte de acte normative care nu au fost inițiate, elaborate sau promovate de către Ministerul Justiției'.

Comisia de la Veneția recomandă autorităților române modificarea completă a amendamentelor aduse Codului penal și Codului de procedură penală, printr-un proces de consultare cuprinzător. Totodată, comisia recomandă și prezentarea unor propuneri legislative coerente și solide care să aibă sprijinul larg al societății românești și care să se afle în concodrdanță cu standardele europene și deciziile Curții Constituționale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE