Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PNL va ataca la Curtea Constitutionala legea prin care se acorda superimunitate judecatorilor CCR

Postat la: 15.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Partidul National Liberal anunta ca va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse Legii 97/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, prin care, spun ei, "a fost instituit un nou regim al imunitatii judecatorilor CCR". Concret, legea prevede ca judecatorii CCR nu pot fi urmariti penal, retinuti, arestati preventiv si nici trimisi in judecata decat cu votul a doua treimi dintre ei (6 din 9 judecatori).

"Observam faptul ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE-UDMR a adoptat o conduita legislativa prin care urmareste ademenirea unor importante categorii profesionale cu privilegii de tipul superimunitatilor. Amintim, in acest context, adoptarea unui amendament similar in cadrul dezbaterilor pentru modificarea Legilor Justitiei pentru instituirea unui regim de imunitati in cazul magistratilor. Facem mentiunea ca nu a existat nicio revendicare publica din partea judecatorilor Curtii Constitutionale cu privire la acest subiect al imunitatilor. Pe cale de consecinta, consideram ca majoritatea PSD-ALDE-UDMR urmareste sa-i faca partasi, impotriva vointei lor, pe judecatorii Curtii Constitutionale in campania desfasurata in ultima perioada pentru alterarea principiului egalitatii in fata legii", afirma purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, citat intr-un comuniat de presa.

Acesta adauga ca liberalii au incredere ca "membrii Curtii Constitutionale se vor delimita de astfel de actiuni toxice si nu vor judeca in baza eventualelor avantaje, ci a literei si spiritului Constitutiei, dovedindu-si impartialitatea, echilibrul si corectitudinea." Pe de alta parte, senatorii liberali prezenti la sedinta de plen de miercuri, cand a fost adoptata legea initiatia de deputatul Adnagi Slavoliub (minoritati), nu au s-au exprimat prin vot in mod clar impotriva legii. Potrivit votului electronic, au votat astfel: Vot pentru: Nicoleta Pauliuc; Vot impotriva: Raducu Filipesc, Eugen Pirvulescu, Mario-Ovidiu Oprea si Mircea Cazan; Abtinere: Leon Danaila, Daniel Fenechiu, Iancu Caracota, Catalin Toma; Nu a votat: Marcel Vela.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE