Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PNL cere demisia celor trei miniştri implicaţi în anchete penale: Premierul să îi revoce din funcţie

Postat la: 25.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că decizia PSD de a le susţine pe Rovana Plumb şi pe Sevil Shhaideh era previzibilă deoarece Liviu Dragnea, „il capo di tutti capi", i-a instigat pe miniştri să facă transferul nelegal.

„Păi, dacă capo di tutti capi este cel care i-a instigat pe miniştrii respectivi să realizeze acest transfer nelegal şi neconstituţional către Consiliul Judeţean al lacului cu pricina, nici nu mă aşteptam ca domnul Dragnea să hotărască altceva. Riscă să se transforme într-un grup infracţional organizat care are ca obiectiv salvarea din ghearele justiţiei a celor care au săvârşit fapte penale şi distrugerea independenţei judecătoreşti, a instituţiilor care sunt angajate în lupta pentru dreptate, împotriva corupţiei", a răspuns preşedintele PNL, Ludovic Orban, solicitat să comenteze decizia PSD de a le susţine pe Rovana Plumb şi pe Sevil Shhaideh. Cât priveşte declaraţia liderului PSD Liviu Dragnea, potrivit căreia, atacurile DNA sunt îndreptate împotriva sa pentru a-l îndepărta de la conducerea PSD, Orban a afirmat că Dragnea ar trebui să înceteze cu victimizarea.

„Cred că trebuie să înceteze cu victimizarea şi să accepte că există după faptă şi răsplată. El nu este cercetat pentru că este preşedinte al PSD, ci pentru că a săvârşit diferite fapte, cum este fapta de a ţine ani de zile angajaţi pe bani publici la CJ Teleorman care de fapt au lucrat la sediul PSD şi nu au muncit nici o singură zi pentru binele comunităţii din judeţul Teleorman", a spus Orban. Biroul Politic Executiv al PNL a decis, luni, în unanimitate să ceară demisia celor trei miniştri implicaţi în anchete penale Sevil Shaidehh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban, cerându-i premierului Tudose să îi revoce din funcţie, dacă refuză să demisioneze.

„Biroul Politic Executiv a luat în unanimitate decizia de a solicita demisia celor trei miniştri implicaţi în anchete penale, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie. În cazul în care nu îşi vor da demisia solicităm premierului iniţierea procedurii de demitere, de schimbare a acestor miniştri din funcţie", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban. Acesta a afirmat că menţinerea în funcţie a celor trei miniştri riscă să afecteze grav imaginea ţării. „Menţinerea acestor miniştri în funcţie riscă să afecteze grav imaginea publică a României, face inutil orice demers serios al instituţiilor statului român în lupta anticorupţie şi riscă să împiedice eliberarea României de planul pe care îl are privitor la suspiciunile legate de faptele de corupţie care există la cel mai înalt nivel", a spus Orban.

Liderul PNL a precizat că atunci când împotriva sa a început urmărirea penală s-a retars din cursa pentru Primăria Capitalei şi a demisionat din toate funcţiile publice. „Cramponarea de putere a acestor miniştri nu face decât să arunce un blam suplimentar asupra României, un blam nemeritat şi riscă să arate că actuala putere nu este altceva decât un grup infracţional organizat, care nu are alt scop decât să încalece justiţia şi să scape oamenii implicaţi în afaceri de corupţie din achetele penale", a spus Orban.

El a precizat că parlamentarii PNL vor fi prezenţi în comisii şi în plen şi vot vota la vedere. „De asemenea, am luat decizia ca toţi parlamentarii PNL să fie prezenţi în comisii şi în plen, atît la Cameră, cât şi la Senat (...) şi să voteze pentru şi la vedere în favoarea cererilor justiţiei (....) Îi solicităm premierul să iniţieze procedura de demitere a celor trei miniştri", a spus Orban.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE