Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Planul de la Herculane: PSD pregătește un „miting al dreptății" pentru Liviu Dragnea

Postat la: 17.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacă la începutul anului, în contextul protestelor generate de OUG 13 și legea grațierii, Liviu Dragnea a oprit un contra-miting al PSD, de susținere a Guvernului, de această dată președintele social-democrat are alte intenții.

PSD ia în calcul să scoată în stradă aproximativ un milion de oameni, au relatat, ieri, surse din conducerea partidului pentru EVZ. „Sunt două variante. Fie organizăm un singur miting, mai mare, în București, fie organizăm un miting în București și câte un miting în fiecare mare oraș. Un miting pentru dreptate." Președintele partidului, Liviu Dragnea, are o singură condiție: mitingul să fie unul de susținere a Guvernului. „Nu o să vreau niciodată un miting pentru susţinerea mea. În schimb, un miting pentru susţinerea programului de guvernare nu o să-l opresc", a afirmat acesta, la începutul săptămânii.

„Am spus că nu mai vreau să opresc partidul să se exprime liber. De ce pesediștii să tacă și să încaseze? La noi, discuțiile sunt mult mai dure, pentru că oamenii sunt încărcați din ce vorbesc în teritoriu. E o masă tăcută uriașă care nu se vede la televizor", a mai afirmat acesta, luni seară, într-o emisiune televizată. PSD Dâmbovița a organizat totuși pe 25 februarie, în Târgoviște, un miting de susţinere a Guvernului Grindeanu. „Și noi rezistăm. Ghinion", a fost unul dintre mesajele celor peste 7.000 de participanți. Pe 21 februarie, PSD Argeș a organizat un miting similar în Pitești, la finalul căruia s-a jucat hora unirii.

În paralel, în PSD a început să se discute tot mai mult despre intențiile premierului Mihai Tudose de a acapara puterea totală în partid, precum și despre posibilitatea organizării unui Congres al partidului în primăvara anului 2018. Președintele PSD, Liviu Dragnea, este condamnat definitiv în dosarul „Referendumul", trimis în judecată în dosarul angajărilor de la DGASPC Teleorman și urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat și a anunțat partidul că nu se va retrage din funcție decât dacă moare sau dacă intră la închisoare.

În afara lui Mihai Tudose, alți posibili succesori ai lui Liviu Dragnea la șefia PSD, vehiculați în discuțiile interne din partid, sunt Gabriela Firea (primarul Capitalei), Marcel Ciolacu (vicepremier), Niculae Bădălău (președinte executiv PSD), Robert Negoiță (primarul Sectorului 3).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE