Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Orban: Nu sunt de acord să o plătim pe fata lui Daea

Postat la: 21.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal s-a declarat de acord cu autonomia acordată autorităților locale în stabilirea salariilor. În opinia sa, angajații din administrația locală au fost mult timp "paria celor din administrația din România"

" ...Vă spun din capul locului - sunt de acord cu autonomia locală acordată autorităților locale în stabilirea salariilor. Așa este normal. Este o pârghie firească ce trebuie lăsată la nivelul autorităților locale", a afirmat Ludovic,Orban, la Forumul Administrației Locale, organizat de liberalii ieșeni. În opinia lui Ludovic Orban, angajații din administrația locală au fost mult timp "paria celor din administrația din România", iar "cei care duc greul relației cu cetățeanul trebuie plătiți mai bine".

"Da, funcționarii trebuie plătiți mai bine, dar nu sunt de acord să o plătim, de exemplu, pe fata lui Daea sau toată cohorta de nepoate, beizadele, amante, care au fost băgate de PSD în administrație. Trebuie făcută curățenie în administrație și să îi plătim pe cei care au performanță, pe cei care au rezultate în munca de zi cu zi. Nu toți politrucii care au fost aduși în administrație de PSD și care sunt ținuți pe relații politice și care în marea lor majoritate distrug cultura organizatorică și instituțională din instituțiile în care muncesc", a susținut Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Liderul liberalilor a subliniat că este nevoie de o administrație restructurată. "De ce să stăm cu 30 de ministere, zeci de agenții, autorități. Uneori nici miniștrii nu își cunosc toate structurile care există în subordinea lor. Nu mai sunt de acord să existe servicii deconcentrate care taie frunza la câini și plătesc funcționari fără niciun fel de rezultate sau de competențe în viața de zi cu zi", a precizat Orban.

El a criticat, totodată, modelul românesc de inspectorate școlare. "În nicio țară europeană nu există modelul inspectoratelor școlare. Este un model sovietic, iar noi suntem printre ultimii care mai aplicăm acest model pentru politizarea învățământului. Autoritățile locale trebuie să ia decizii, comitetele de părinți trebuie să ia decizii, elevii trebuie să participe la deciziile care se iau în școală. Ăsta este sistemul după care ne orientăm, sistemul folosit la nivel european", a arătat Ludovic Orban.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE