Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nicușor Dan: "Ne vom opune validării mandatului lui Liviu Dragnea, condamnat pentru fraudă electorală"

Postat la: 18.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul USR, Nicuşor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că partidul pe care îl conduce se va opune validării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, având în vedere faptul că acesta a fost condamnat pentru fraudă electorală.

"Ne vom opune validării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, condamnat pentru fraudă electorală. Declaraţia lui Florin Iordache, avocatul PSD, că incompatibilitatea între mandat şi condamnarea pentru fraude în alegeri nu se referă la trecut mi se pare de un ridicol absolut. Dar la ce fraude se poate referi regulamentul Camerei Deputaţilor, la cele din viitor?", este mesajul postat duminică de Nicușor Dan pe rețeaua de socializare. Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache a spus, sâmbătă, că toate mandatele obținute de politicieni în noul Legislativ au fost obținute conform legii, potrivit constatărilor făcute de Comisia de validare.

"Discutăm de nişte alegeri şi Regulamentul (n.r. Camerei Deputaţilor) prevede foarte clar cum se validează nişte mandate obţinute în urma unor alegeri atunci când începe o nouă sesiune. De această dată, Parlamentul, cu noua legislatură, îşi începe activitatea marţi la ora 12.00 şi Comisia de validare constată dacă mandatele au fost obţinute cu încălcarea legii sau prin fraudă. Poziţia oficială atât a Biroului Electoral Central, a Birourilor Electorale Judeţene cât şi a preşedintelui României despre aceste alegeri este că nu au fost fraude electorale. Deci a ne extinde noi, să ne dăm cu părerea, este din punctul meu de vedere, este o poziţie total greşită. Nu avem ce comenta pe acest subiect, pentru că şi colegii din Comisia de validare nu au altceva de făcut decât să constate că şi acest mandat ca şi celelalte 460 s-au obţinut fără încălcarea legii", a afirmat, duminică, pentru Agerpres, Florin Iordache.

Preşedintele interimar al PNL, deputatul Raluca Turcan, afirmă că liberalii vor pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, având în vedere prevederea din regulamentului Camerei referitoare la persoanele condamnate definitiv pentru fraude electorale. Vicepreşedintele PMP, Robert Turcescu, a afirmat că, deoarece Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pentru fraudă electorală, se poate gândi serios la "o formulă în care mandatul lui de parlamentar să nu fie validat într-un astfel de context" În schimb, Călin Popescu-Tăriceanu a condamnat demersul PNL de a contesta la CCR mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea. Liderul ALDE a precizat, într-o intervenție la Digi 24, că liberalii trebuiau să ceară suspendarea președintelui PSD "în mandatul pe care tocmai îl încheie".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE