Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministerul Justiţiei vrea lege separată pentru abuzul şi neglijenţa în serviciu

Postat la: 25.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Cu privire la infracţiunile de abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, am mandatul din partea ministrului Justiţiei să transmit faptul că Ministerul Justiţiei intenţionează ca aceste două infracţiuni să facă obiectul unui act normativ separat. De aceea nu a formulat un punct de vedere", a declarat secretarul de stat Mariana Moţ.

Preşedintele comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a a afirmat că acest articol 297 din Codul penal trebuie reglementat în cel mai scurt timp. „Avem două decizii ale Curţii, avem convenţii internaţionale, avem presiunea societăţii publice, a celor care aplică Codul, care aşteaptă o lege şi în urma consultărilor, fără îndoială, în cel mai scurt timp, nemaiaşteptând punctul de vedere, înţeleg totuşi că se lucrează la Ministerul Justiţiei, vom aduce în dezbatere parlamentară un proiect în care să terminăm odată şi cu acest articol 297 care este un articol care să reglementeze într-un fel sau altul, ţinând cont atât de deciziile Curţii, dar şi de convenţii internaţionale", a afirmat Iordache.

Deputaţii UDMR, USR şi PMP au depus amenamente pentru reformularea articolului 297 referitor la infracţiunea de abuz în serviciu. UDMR a propus stabilirea unui prag valoric de 100.000 de lei, iar USR şi PMP au cerut să nu fie stabilit un prag pentru abuzul în serviciu. USR comunicat comisiei, ca varianta „în subsidiar", un prag de 1.000 de lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE