Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mihai Şora: Urmează patru ani de zgomote, lovituri la fluierul piciorului, cazne și sincope

Postat la: 12.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Filosoful Mihai Şora a comentat, pe Facebook, rezultateul alegerilor parlamentare. El a avut un mesaj pentru cei care nu au votat: "- A venit apa caldă? - A venit, da' e rece."

"Dragi prieteni, urmează patru ani de zgomote, lovituri la fluierul piciorului, cazne și sincope. În patru ani se pot întâmpla multe. Nu știu dacă voi mai fi aici, nici dacă voi mai apuca vreodată să merg la vot. Însă nu voi înceta să spun că absenteismul înseamnă, după mine, iresponsabilitate civică: poți să desenezi o maimuțică pe buletinul de vot, să pui ștampila pe fiecare candidat sau pe niciunul, să-i tai pe toți cu X-uri mari și apăsate! După cum poți vota candidatul ales de tine, cu bună credință și în cunoștință de cauză. Trebuie, adică, să mergi până la secția de votare, să intri în cabina aceea și să te exprimi. Modul în care decizi să votezi ține de inteligența, de profunzimea sau de simplitatea gândirii tale: - în orice caz, participând. Pentru că democrația înseamnă participare, nu pasivitate; nici lene, indiferență sau dispreț față de îndatoririle pe care le ai ca cetățean cu drepturi depline, egale cu ale semenilor tăi. Dacă e luni, dragii mei, urmează patru ani grei", a scris Şora, pe Facebook. Rezultate BEC după numărarea a 98% din voturi. PSD 46,15%, PNL 20,27%, USR 8,50% - Senat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE