Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mihai Chirica, contestatarul lui Liviu Dragnea, scos şi din conducerea PSD Iaşi

Postat la: 02.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi şi cel mai aprig contestatar din partid al lui Liviu Dragnea, a fost înlocuit şi din funcţia de preşedinte executiv al PSD Iaşi. La finalul lui februarie, conducerea centrală a PSD a decis, în unanimitate, retragerea din toate funcţiile a primarului Iaşiului, la acel moment vicepreşedinte al partidului şi lider interimar al organizaţiei judeţene.

Chirica susţine acum că a venit „o hârţie de la Bucureşti" în care se spune că nu mai poate ocupa nicio funcţie. Primarul precizează că a fost ales preşedinte executiv în 2013, iar statutar retragerea funcţiei ar trebui făcută tot într-o conferinţă judeţeană. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Executiv Judeţean al PSD Iaşi.

„Ceea ce m-a surprins e că deciziile din 22 februarie au căpătat de data asta două articole faţă de cele emise imediat după conferinţa Comitetului Executiv. E e o decizie care m-a surprins şi pe mine şi nu cred că pot vorbi despre un element de democraţie. Era foarte simplu dacă se aducea în discuţie - şi probabil s-a întărit oarecum şi aspectul nestatutar prin această decizie pentru că nu era în decizia Comitetului Executiv Naţional să se vorbească de funcţiile pe care le-am deţinut la un moment dat la nivelul organizaţiei judeţene Iaşi", a declarat el la Digi24.

Mihai Chirica, care în februarie a susţinut cu tărie abrogarea OUG 13 şi demisia Ministrului Jutiţiei Florin Iordache şi a făcut mai multe afirmaţii grele la adresa şefului PSD Liviu Dragnea, a anunţat deja că va contesta măsura. În februarie, Chirica a susţinut că "PSD este condus după ideologia mâinii de fier" a lui Liviu Dragnea, motiv pentru care majoritatea liderilor PSD i-au cerut demisia ori s-au dezis de el. Două săptămâni mai târziu, Chirica a pierdut funcţiile de conducere din PSD.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE