Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Miercuri dimineața, comitet executiv al PSD în care se hotărăşte cine va fi premierul

Postat la: 20.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Miercuri dimineața, comitetul executiv al PSD hotărăşte cine va fi premierul pe care il va propune la intalnirea programata la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis. "În acel comitet executiv se va discuta numele cu care președintele va merge și cred că, în acest moment, singurul care știe numele premierului pe care îl propunem noi este Liviu Dragnea.", a spus pesedistul Florin Iordache, presedintele Camerei Deputailor.

Vedem și opinia colegilor mei, dar părerea mea este că atâta timp cât Liviu Dragnea a condus foarte bine și campania electorală la locale, și această campanie electorală la parlamentare, eu cred că un mandat în alb dat președintelui Liviu Dragnea este normal și el este singurul - din punctul meu de vedere - să facă această propunere", a spus Iordache.

El a precizat că mai deține funcția de președinte al Camerei Deputaților până marți, la ora 12,00, atunci când vor fi convocate ședințe atât la nivelul Senatului, cât și al Camerei Deputaților. În acel moment, președinți de ședință vor deveni decanii de vârstă, care vor deține aceste funcții timp de cel puțin două zile. De asemenea, urmează să fie constituite comisiile de validare a mandatelor pentru deputați și senatori.

După ce comisia de validare de la nivelul Camerei Deputaților își va finaliza raportul, va avea loc ședința de plen în cadrul căreia aleșii vor depune jurământul. În momentul în care cel puțin două treimi dintre cei 329 de deputați își vor depune jurământul, se va putea constitui noul Legislativ. Florin Iordache a estimat că miercuri după-amiază ar urma să fie ales și președintele Camerei Deputaților.

Despre consultările cu președintele Klaus Iohannis, care vor avea loc miercuri la Palatul Cotroceni, Iordache a spus că Liviu Dragnea va prezenta "propunerea comună PSD+ALDE".

"Noi dorim ca la aceste consultări de miercuri, de la ora 11,00 să participe delegația PSD+ALDE, pentru că acesta a fost rolul acestei coaliții pe care noi tocmai am anunțat-o. (...) Aceste consultări dorim să aibă loc miercuri la ora 11,00. Jurământul (în Parlament, n.r.) este o chestiune care se derulează întreaga zi de miercuri. Deci, eu cred că președintele Camerei Deputaților va fi ales probabil miercuri, la ora 16,00-17,00", a precizat Iordache.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE