Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mai mulţi miniştri, chemaţi la DNA

Postat la: 11.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, s-a prezentat, astăzi, la sediul DNA. Acesta urmează să fie audiat de procurori într-un dosar de corupţie, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

La intrarea în sediul instituţiei, fostul ministru nu a dorit să dea declaraţii jurnaliştilor. Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat astăzi, la ieşirea de la DNA, că a fost chemată de procurori pentru a i se transmite că are posibilitatea de a recuza un expert. Shhaideh a precizat, potrivit Agerpres: "În acest moment am fost convocată cu alte persoane din acest dosar. Ni s-a adus la cunoştinţă posibilitatea de a recuza un expert. Această decizie o voi lua împreună cu avocata. Termenul este până mâine şi astea au fost toate aspectele procedurale".

Întrebată când va da declaraţie în dosar, Shhaideh a răspuns: "Când o să am posibilitatea să studiez tot dosarul. Dosarul de abia a fost predat. O să am şi eu posibilitatea, ca toată lumea, să studiez acest dosar". Sevil Shhaideh a afirmat la ieşirea de la DNA că situaţia ei juridică îl nemulţumeşte pe premierul Mihai Tudose.Vicepremierul a precizat: "Eu cred că sunt acelaşi om, am respectat întotdeauna partidul şi cel care m-a pus in funcţie (...) e CEx. Decizia mea, care e luată, va fi comunicată mâine în CEx".

Tot astăzi, la DNA a venit şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Gâdea. Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din instituţie, dacă este importantă expertiza din dosar, Gâdea a arătat că nu el stabileşte acest lucru: "Nu sunt eu cel care pot stabili dacă este importantă. Sunt organele de urmărire penală care dispun toate actele procedurale în această speţă".

La DNA a ajuns şi fostul ministru al Economiei, Lucian Bode. Acesta este audiat în dosarul referitor la campania electorală din anul 2012.
"Am venit în acelaşi dosar din 20 februarie (...) finanţarea campaniei electorale din 2012. (...) Eu eram membru în Biroul Permanent al Partidului Democrat Liberal", a precizat Bode, la intrarea în DNA, potrivit Agerpres.

Fostul ministru Eugen Teodorovici a fost chemat la DNA pentru a da o declaraţie în calitatea sa de fost ministru, în dosarul în care sunt cercetaţi parlamentarii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, suspectaţi de fraudă în două proiecte finanţate cu fonduri europene, transmite Digi24. "Am fost invitat în calitate de martor în dosarul fostului deputat Păun. Toţi cei care au venit la Ministerul de Finanţe atunci au plecat aşa cum am mai spus. Fără niciun fel de încălcare a legii", le-a spus Eugen Teodorovici jurnaliştilor. Eugen Teodorovici a fost ministru al fondurilor europene, iar apoi a preluat portofoliul finanţelor în Cabinetul condus de Victor Ponta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE