Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ludovic Orban: OUG de eliminare a protocoalelor reprezintă de fapt o amnistie mascată

Postat la: 03.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O ordonanță de urgență pentru anularea protocoalelor și a efectelor acestora „este o amnistie mascată", spune șeful PNL, Ludovic Orban. El a anunțat că liberații vor cere modificarea legii de organizare și funcționare a CCR.

„Este o amnistie mascată. Sunt categoric împotriva ordonanței de urgență în acest domeniul. Nu face face obiectul reglementării, conform Constituției, unei ordonanțe de urgență. PNL are ca prioritate, pentru actuala sesiune parlamentară intrarea în dezbatere și adoptarea la legea de organizare și funcționare a CCR. Principala modificare pe care o propunem este exercitarea controlului constituțional, de către Curtea Constituțională și asupra ordonanțelor simple și asupra ordonanțelor de urgență, astfel încât să nu mai existe riscul, așa cum s-a întâmplat de multe ori, ca ordonanțe de urgență care s-au declarat neconstituționale după adoptarea ca lege, să producă efecte catastrofale pentru societatea românească", a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai sps că nu e prima oară când se vorbește de astfel de reglementări, însă o revizuire a protocoalelor se poate face doar dacă „au lezat drepturile și libertățile fundamentale și dacă au încălcat Constituția sau legislația în vigoare".

„Încă nu am văzut un proiect de text. Nu este prima oară când se face vorbire asupra acestei posibile reglementări. S-a mai vorbit despre acest subiect în sensul de declanșare automată de revizuire a sentințelor care au fost date ca umare a aplicării protocoalelor. Acest lucru se poate face doar dacă ele au lezat drepturile și libertățile fundamentale și dacă au încălcat Constituția sau legislația în vigoare. Din punctul meu de vedere este total neoportună. Dragnea și acoliții lui sunt disperați să dea o amnistie și o grațiere. Ăsta a fost obiectivul lor încă din marțea neagră", a mai spus Ludovic Orban.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE