Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ludovic Orban: Ordonanţa de urgenţă pentru fondul suveran, cea mai mare escrocherie de la Revoluţie până acum

Postat la: 15.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că ordonanţa de urgenţă adoptată joi de Guvern, care reglementează cadrul general pentru fondurile suverane, este "cea mai mare escrocherie de la Revoluţie până acum".

"Cea mai mare escrocherie de la Revoluţie până acum. Ordonanţa de urgenţă este destinată unicului obiectiv pe care îl au, acela de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii. Acela care l-au adoptat prin lege şi care a fost declarat neconstituţional când a sesizat PNL. Decizia CCR a fost că este suficient să se facă prin hotărâre de guvern şi că nu trebuie să se facă prin lege. Ce ordonanţă au adoptat ei e una privind un cadrul mai larg", a afirmat Ludovic Orban.

Liderul liberal a precizat că OUG adoptată joi de Executiv este doar un prim pas pentru a crea acel fond suverna care să includă toate companiile profitabile ale statului, pentru ca partidul aflat la putere "să prăduiască banii" prin tot soiul de proiecte inutile pentru ţara noastră.

"Ordonanţa este anticamera a ceea ce vor să facă şi anume să facă acelaşi aşa-zis fond suveran de investiţii în care să bage toate companiile profitabile ale statului şi din banii obţinuţi pe obligaţiunile emise, punând ca gaj acţiunile companiilor, să prăduiască banii în tot felul de proiecte inutile pentru România. De fapt să controlez politic companiile şi să le pregătească trecerea în mâini străine. Dacă pui gaj acţiunile societăţilor pentru nişte împrumuturi pe care le faci, fie prin emisie de obligaţiuni, fie prin alt resort, dacă nu poţi să înapoiezi banii, cine te-a creditat se întoarce împotriva ta şi o să îţi ceară acţiunile companiilor", a conchis Orban.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, la finalul şedinţei de joi a Guvernului, că Executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care trasează cadrul legislativ general pentru înfiinţarea mai multor fonduri suverane de investiţii.

Scopul ordonanţa de urgenţă creează cadrul general privind condiţiile pe care o societate reglementată de Legea societăţiilor nr. 31/1990 trebuie să le îndeplinească pentru a fi considerată Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Ministerul Finanţelor a pus în dezbatere publică, pe 10 noiembrie, proiectul de cadru pentru înfiinţarea de fonduri suverane, invocând „o situaţie extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată, impunându-se adoptarea de măsuri imediate pe calea ordonanţei de urgenţă".

Prin înfiinţarea fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii se are în vedere crearea unor vehicule de investiţii financiare sau intermediere financiară în acţiuni sau participaţii în proiecte sau companii profitabile, segment neacoperit în prezent pe piaţa financiară din România, care, pe de o parte, să aibă un rol multiplicator în economie pentru o dezvoltare sustenabilă şi, pe de altă parte, să catalizeze sau să mobilizeze resurse financiare disponibile către sectorul real şi proiecte profitabile, arată proiectul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE