Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liviu Dragnea: "Tudorel Toader întârzie nepermis cu legea de modificare a Codurilor penale"

Postat la: 20.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a decarat la Parlament că va cere o audienţă la ministrul Justiţiei, deoarece Tudorel Toader întârzie "nepermis" cu legea de modificare a Codurilor penale.

"Se pare că domnul ministru a întârziat foarte mult, eu o să vorbesc cu colegii mei, le-am transmis deja de ieri că nu se mai poate întârzia. A zis că vine în trei săptămâni de zile cu un pachet de propuneri, nu a venit. Până la urmă Legea graţierii o să fie adoptată tacit pentru că nu vine Ministerul Justiţiei", a spus Dragnea. La remarca jurnaliştilor care i-au spus că Ministerul Justiţiei anunţă dezbateri publice pe legea de modificare a Codurilor penale, liderul PSD a replicat că o să solicite o audienţă la acesta.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat: "O să cer o audienţă la ministrul Justiţiei, după ce mi-o avizează prim-ministrul, ca să-i explic că totuşi Parlamentul nu este anexa Guvernului. O să am îndrăzneala să fac lucrul acesta, întârzie nepermis". El a mai spus că Tudorel Toader "se lungeşte foarte mult" cu discuţia despre un subiect care nu mai începe. "Cred că ar trebui să ne ocupăm în mod serios de toate lucrurile care sunt enunţate public şi finalizate într-un fel sau altul", a subliniat preşedintele PSD.

De asemenea, întrebat dacă Tudorel Toader mai beneficiază de susţinere politică, Liviu Dragnea a răspuns: "Beneficiază de orice susţinere în condiţiile în care există o coerenţă şi un termen cât de cât realist. Nu poţi să beneficiezi de susţinere la nesfârşit". La rândul lui Sorin Grindeanu a declarat: "Vom trimite legea de modificare a codurilor penale la Parlament după încheierea dezbaterii publice". Primul-ministrul a mai spus că proiectul de lege prin care urmează să fie modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală va fi trimis Parlamentului doar după ce se va încheia perioada de dezbatere publică."

Întrebat care este punctul său de vedere faţă de declaraţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, referitoare la întârzierea cu care sunt definitivate actele normative de modificare a Codului penal, premierul a afirmat: "Ne-am angajat că vom face un proces transparent, prin care să consultăm toate instituţiile şi nu numai. Pe site-ul Ministerului Justiţiei se află acel proiect de lege de punere în concordanţă a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi Codul de procedură penală. Este în proces de dezbatere publică acest proiect. Vom transmite către Parlament acest proiect în momentul în care dezbaterea publică este încheiată".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE