Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis retrimite în Parlament legea Dragnea, care elimină 102 taxe

Postat la: 16.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că va retrimite în Parlament legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale și tarife. Șeful statulie a precizat că nu este bine să se renunțe "fără o discuție calmă și asezată" la taxa radio și TV.

"Voi retrimite legea în Parlament", a spus vineri Klaus Iohannis, la câteva ore după ce Curtea Constituțională a decis ca actul legislativ este constituțional. Președintele a precizat că ramâne ca viitorul Parlament să decida cum se va proceda în acest caz. "E posibil să fie o dezbatere nu doar în societatea civilă, ci în Parlament, unde trebuia să aibă loc din capul locului", a adăugat șeful statului.

Legea PSD privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale este constituțională. Sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituționalitatea acestei legi a fost respinsă vineri de CCR. Șeful statului a acuzat încălcarea atât a normelor constituţionale, a Legii responsabilităţii fiscal-bugetare, cât şi a Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2016.

Iohannis spunea în momentul sesizării că se aplică şi în acest caz prevederile prin care sunt interziste modificări majore în fiscalitate cu 6 luni înainte de alegeri, pentru că măsurile adoptate vor produce consecinţe imediate, fiind afectată execuţia în curs a bugetului de stat, şi nu doar a bugetului viitor.

Klaus Iohannis a mai spus în sesizarea de neconstituţionalitate că Parlamentul trebuia să identifice în mod concret şi sursa de finanţare necesară pentru aplicarea legii şi să găsească soluţii concrete, având în vedere faptul că eliminarea simultană a acestor taxe implică o reducere importantă a veniturilor bugetare, în condiţiile în care serviciile publice pentru care acestea se achitau trebuie prestate în continuare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE