Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis nu ar fi de acord cu numirea Adinei Florea la şefia DNA: "Am cerut să fie verificată legalitatea acestei propuneri, avem aviz negativ la CSM"

Postat la: 18.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„România nu poate face paşi înapoi împtriva corupţiei şi nu voi accepta asa ceva. Pentru asta DNA are nevoie în fruntea sa de o persoana independentă. Nu e posibil să facem paşi înapoi, unde România înregistrase paşi pozitivi", a comentat preşedintele propunerea pentru şefia DNA, după revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

Şeful statului a subliniat că în acest caz există un aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

„Avem un aviz negativ de la CSM care conţine lucruri care trebuie să ne dea de gândit. Până atunci am cerut departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri. Dar nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas în spate în lupta împotriva corupţiei", a afirmat Klaus Iohannis.

Întrebat despre Adina Florea, şeful statului a răspuns: „Nu cunosc persoana şi nici nu cred că e nevoie să cunosc persoana. Voi studia documentele, după care o să vorbim acasă mai multe".

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis săptămâna aceasta președintelui Iohannis propunerile de numire pentru funcțiile de procuror general. Tudorel Toader a înaintat propunerea de numire în fruntea Direcției Naționale Anticorupție pentru Adina Florea, iar pentru șefia DIICOT, componenta antidrog a Parchetului General, pe Georgiana Hosu. Georgiana Hosu este susținută de Toader pentru funcția de procuror-șef adjunct al acestei structuri.

În cazul Adinei Florea, Tudorel Toader nu a ținut seama de avizul CSM, așa cum declarase la finalul audierilor acesteia. Ministru Justiției a făcut public demersul său pe Facebook.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE