Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis, despre scandalul din DNA: Nu văd niciun motiv pentru suspendarea din funcţie a Codruței Kovesi

Postat la: 04.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Iohannis, despre scandalul din DNA. Șeful statului a anunțat, marți, după ședința CSAT, că nu vede niciun motiv pentru suspendarea din funcţia a Codruței Kovesi, șefa DNA, după apariția stenogramelor din interiorul instituției.

Şeful statului a afirmat că este foarte bine că se fac verificări în legătură cu "abordările media" care au apărut privind activitatea DNA. În plus, Klaus Iohannis a mai spus că este mulțumit de activitatea Parchetului și a Direcției Naționale Anticorupție. "Nu văd niciun motiv pentru suspendarea din funcție a Codruței Kovesi", a mai spus președintele, el adăugând că nici nu este afectat statul de drept.

Șeful statului a mai spus că a fost informat despre aceste abordări din media. "Cred că este bine să se verifice, se fac verificări în DNA și CSM se ocupă. Am luat act că Ministerul Justiției a solicitat o inspecție la DNA și Parchetul General. Aceste demersuri vor clarifica aceste aspecte", a afirmat el. Despre scandalul interceptărilor din ședința DNA, Klaus Iohannis a spus: "Am auzit prea multe ascultări, interpretări, ca să mai cred în ele. Cei care fac verificări vor afla la final unde este adevărul".

Laura Codruța Kovesi a cerut săptămâna trecută revocarea din funcție a procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga. Revocarea Mihaelei Moraru a fost cerută „pentru faptul că nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al Secției din care făcea parte". Revocarea lui Doru Țuluș a fost cerută „pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE