Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












INCREDIBIL: Senatorii vor scutire de taxe pentru cazinourilor de pe insule şi grinduri, inclusiv în Delta Dunării și Belina

Postat la: 07.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatul a aprobat, luni, propunerea legislativă iniţiată de senatorul PSD Şerban Nicolae care vizează scutirea de taxe şi impozite pentru unităţile de turism, alimentaţie publică şi cazinouri construite pe insule şi grinduri, inclusiv în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării.

Propunerea legislativă, care a fost votată cu 65 voturi "pentru", şase abţineri şi 28 de voturi "împotrivă", vizeaza si acele insule create artificial cum este cazul Belina de la Teleorman si Mocanasu de la Giurgiu. Nu trebuie omis faptul ca un amendament important adoptat la acest proiect, si anume includerea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, a fost sustinut de senatorul PSD de Tulcea, Eugen Orlando Teodorovici si acest lucru spune mult despre anumite interese in aceasta zona. Pentru senatorii care au aprobat acest proiect conceptul de "dezvoltare durabila, caracteristic pentru rezervatiile biosferei,insemna dezvoltarea de cazinouri si de sali de jocuri de noroc intr-o rezervatie naturala. Este incredibil si astfel, Romania va intra in Cartea Recordurilor prin faptul ca rezervatia naturala Delta Dunarii, inclusa in patrimoniul UNESCO, va dezvolta canouri si sali de jocuri de noroc. Adica este caz unic in Europa si in lume.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea unui regim fiscal derogatoriu şi a unui regim juridic special, aplicabile unei anumite categorii de terenuri, construcţii edificate pe acestea şi activităţilor economice aferente. Terenurile se referă la insule, grinduri şi alte suprafeţe de uscat cu potenţial de exploatare economică. Astfel, aceste terenuri sunt scutite de la plata impozitului pe teren şi a taxei pe teren. Regimul fiscal derogatoriu se aplică şi construcţiilor civile edificate pe aceste terenuri, dacă sunt utilizate exclusiv pentru activităţi economice constând în producerea de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, jocuri de noroc, precum şi serviciile conexe acestora. Trebuie precizat ca potrivit unui amendament admis în comisiile de specialitate, propus de senatorul PSD Eugen Teodorovici, prevederile se vor aplica şi Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, deşi în textul iniţial aceste terenuri erau exceptate. Senatul a fost primă cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Ion Teleanu

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE