Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Greii fostului PDL înlaturați de pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare

Postat la: 20.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

PNL și-a creionat în linii mari lista pentru alegerile europarlamentare, primul pe aceasta urmând să fie chiar liderul partidului, Ludovic Orban. Alte nume grele, precum Gheorghe Falcă sau Vlasile Blaga au fost înlăturate, potrivit unor surse din interiorul formațiunii.

Pe lista scurtă pentru alegerile europarlamentare se află în acest moment: Ludovic Orban, Siegfried Mureșan (venit recent din PMP), Ionel Dancă, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Violeta Alexandru (propusă de Cioloș pentru a prelua functia de ministru delegat pentru dialog social), Cristian Bușoi. Inclusiv președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, ar fi spus, la întâlnirea cu Ludovic Orban, că ar prefera să meargă mai depare în legislatura viitoare cu Siegfried Mureșan, dar a nominalizat-o și pe Adina Vălean.

Cert este însă că "greii", din fostul PDL, deși luați în calcul inițial, au fost trași pe linie moartă. Pe lista de europarlamentare initial se regăseau nume precum Vasile Blaga, Mircea Hava, Gheorghe Falcă. Decizia conducerii PNL de a îndepărta acești lideri vechi de pe listă a nemulțumit mai mulți membri. De cealaltă parte, justificarea ar fi fost că PNL poate pierde mandate de primari la Alba și Arad cu aceste nominalizări. Oficial, criteriile care vor sta la baza alegerii candidaților pentru europarlamentarele din 2019, vor fi stabilite în următorul Consiliu Național, care ar fi trebuit să se organizeze în luna iunie.

"Voi fi foarte exigent în ceea ce priveşte candidaţii. Nu poţi să trimiţi pe oricine la Bruxelles. Candidaţii trebuie să aibă expertiză cel puţin într-un domeniu, pentru că acolo dezbaterea în comisiile de specialitate este extrem de serioasă, iar noi, ca să existăm în această dezbatere şi să putem influenţa deciziile în avantajul României, trebuie să avem oameni foarte bine pregătiţi", a declarat recent preşedintele PNL.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE