Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Florin Roman (PNL): Cerem UDMR să se delimiteze de declarațiile anti-românești ale deputatului Kulcsar Terza Jozsef

Postat la: 23.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comunicat de presă. Solicităm conducerii UDMR să se delimiteze public de declarațiile deputatului UDMR de Covasna, Kulcsar Terza Jozsef , care a afirmat că, anul viitor, când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire, este un ,,an de doliu,, pentru comunitatea maghiară. 

Asemenea declarații, făcute chiar de către un demnitar al statului roman, nu fac altceva decât să crească tensiunile în comunitățile din Ardeal. Este important ca liderii UDMR să respingă în mod public aceste abordări care afectează buna conviețuire a românilor și maghiarilor din Ardeal. Considerăm că maghiarii din România sunt cetățeni români, au aceleași drepturi ca și noi , iar Centenarul Marii Uniri , de anul viitor, este un prilej de sărbătoare pentru toți cetățenii acestei țări.

În 2018, trebuie să ne bucurăm împreună de cei 100 de ani care au trecut de la făurirea statului national și să arătăm tuturor că suntem o națiune matură, care privește spre viitor fără a uita însă de trecut. Considerăm că respectarea istoriei statului roman este o obligație pentru fiecare cetățean român, inclusiv pentru etnicii maghiari și pentru demnitarii UDMR.

Florin Roman
Deputat PNL
Vicelider Grup parlamentar

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE