Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Europarlamentarul Sorin Moisă, vehiculat ca varianta PSD pentru funcţia de premier: Exclud nominalizarea, "trebuie o persoană în mod rezonabil cunoscută de partid"

Postat la: 26.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Europarlamentarul Sorin Moisă a dezminţit miercuri zvonurile privind o posibilă nominalizare a sa ca premier PSD, spunând că nu a existat nicio discuţie în acest sens şi nici nu îşi doreşte postul pentru că alegerea de prim-ministru a unui partid trebuie să fie rezonabil cunoscută membrilor săi.

''O astfel de discuţie, cu mine, nu a avut loc. Dar şi dacă o astfel de propunere ar fi făcută, aş refuza-o. Şi vreau să va explic de ce. Sunt un democrat convins, cu ceva lecturi în materie şi cu o destul de lungă experienţă profesională măcar în a observa politica românească şi, evident, europeană. Alegerea pentru prim-ministru a unui partid trebuie să fie o persoană în mod rezonabil cunoscută atât de partidul însuşi, cât şi de opinia publică. Altfel, procesul democratic este vidat de substanţa lui cea mai preţioasă: alegerea asumată, investiţia cu încredere. Or, adevărul este că eu sunt de doar doi ani şi jumătate în PSD, şi sunt încă un cvasi-necunoscut în partid. Vină, dacă putem vorbi de aşa ceva, îmi aparţine: PSD mi-a lăsat cale liberă şi m-a sprijinit în absolut tot ce am vrut să fac, iar eu m-am concentrat aproape exclusiv pe muncă la Bruxelles. Toate acestea au consecinţe în planul legitimităţii şi autorităţii'', a explicat el pe Facebook.

El a mai sublniat că alegerea sa ''ar fi vecină cu tehnocraţia, cu toate problemele ei de legitimitate democratică: cineva cu greutate politică proprie mică, dar venit pe baza presupuselor calităţi profesionale şi bunei imagini internaţionale''. Moisă argumentează că a fost un tandem la Bruxelles cu Dacian Cioloş, proaspăt asumat de PNL, iar ''lumea ar putea să creadă că, indiferent de votul democratic, rezultatul alegerilor e cumva pre-determinat: o numire din acelaşi cerc restrâns susţinut ‘din afară'''.

''Eu ştiu că nu-i deloc aşa, dar pentru că există această sensibilitate a românilor, pentru sănătatea democraţiei româneşti, este bine că varianta acestei nominalizări să fie exclusă din start, fie şi că pură speculaţie de presă. În concluzie, bunul simt, cultură democratică şi realismul mă determină nu atât să declin o oferta - pentru că ea nu a existat - ci să spun public că ideea în sine, oricât de onorantă pentru mine, nu mi se pare bună'', conchide Moisă. În spaţiul public a fost vehiculat astăzi numele europarlamentarului Sorin Moisă ca variantă de prim-ministru propus de PSD după alegerile parlamentare care vor avea loc pe 11 decembrie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE