Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Elena Udrea, spulberata de ziarele din Costa Rica

Postat la: 11.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Elena Udrea a ajuns din nou vedeta in Costa Rica, tara in care s-a refugiat inca din luna februarie, dupa condamnarea ei definitiva la 6 ani de inchisoare. Jurnalistii costaricani scriu si despre posibilitatile de extradare ale "blondei lui Traian Basescu".

Elena Udrea (44 de ani) se afla, in aceste zile, din nou pe prima pagina a ziarelor din Costa Rica. Publicatii precum "La Nacion" si "La Teja" i-au dedicat articole ample fostului ministru roman al turismului si dezvoltarii regionale.

Jurnalistii din Costa Rica au scris despre situatia in care se afla aceasta, dupa ce a fost condamnata la 6 ani de inchisoare de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania, pentru coruptie. "Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea a fost condamnata marti de instanta suprema la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul "Gala Bute", iar Rudel Obreja a primit cinci ani de inchisoare. Decizia este definitiva", scriu si jurnalistii tarii in care s-a refugiat Udrea.

Noutate absoluta, cele doua publicatii precizeaza ca blonda a sosit in Costa Rica pe data de 7 februarie. "Conform informatiilor de la Directia Generala pentru Imigrari Europa, Udrea a intrat in tara miercuri, 7 februarie anul curent, cu un zbor care a sosit pe aeroportul Juan Santamaria la ora 4.31 p.m.Din acea zi, Udrea nu a incercat sa plece spre o alta destinatie, dar nici nu se cunosc detalii privind locatia curenta in care se afla", scrie presa costaricana.

Un traficant de droguri e singurul roman care a fost vreodata extradat din Costa Rica. Tara din America Centrala in care s-a refugiat Elena Udrea l-a predat pe infractorul cerut de autoritatile noastre in o luna si jumatate de la momentul in care o instanta romaneasca a confirmat extradarea. Emil Sirbu Dan se afla in Penitenciarul Arad si executa o pedeapsa de 13 ani de inchisoare, sentinta data de Curtea de Apel Alba Iulia in 2005. Originar din Timisoara, barbatul de 51 de ani era unul dintre cei mai cautati romani din lume, fiind inclus pe o lista scurta a Interpol, in anul 2013. El fusese dat in urmarire internationala de catre autoritatile romane inca din 2006. Cautat aproape un deceniu, individul acuzat de trafic de cocaina a fost descoperit, in 2014, pe teritoriul statului Costa Rica, dupa o actiune dirijata de Interpol ce viza marii traficanti de droguri ai lumii. Extradarea traficantului de droguri a fost dispusa de Judecatoria Sibiu in data de 19 mai 2014. Pe 28 iunie 2014, timisoreanul ajungea in Romania, fiind adus, sub escorta, de autoritatile din Costa Rica, scrie adevarul.ro. Spre deosebire de traficantul de droguri, Elena Udrea, fost ministru al Turismului, sustine ca a obtinut statutul de refugiat politic, situatie care poate ingreuna procedura de extradare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE