Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dragnea vrea presedintia țării: „Nu intenţionez să merg prim-ministru!"

Postat la: 05.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu intenţionează să fie premier, referindu-se astfel la demersul Avocatului Poporului de a sesiza CCR asupra Legii nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căreia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.

"Am câteva observaţii, ca să ne lămurim: nu intenţionez să merg prim-ministru acum. Nici acum, nici mâine, nici anul ăsta. Am dat un vot de încredere şi l-am dat din toată inima actualului Cabinet, îl sprijin pe Sorin Grindeanu şi Cabinetul lui şi eu, şi partidul, şi coaliţia guvernamentală din toate puterile. Deci, nu am de gând să fac vreun pas în sensul ăsta. Am decis să fiu preşedintele Camerei Deputaţilor şi aici rămân", a precizat Dragnea la Parlament. El a criticat poziţia Administraţiei Prezidenţiale faţă de demersul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Declaratia lui Dragnea da unde verde altei speculatii conform careia presedintele PSD doreste sa devina presedintele României dupa ce Iohannis va fi suspendat si - daca se va reusi - vor fi alegeri prezidentiale anticipate.

"Am văzut două presiuni nepermise din partea Administraţiei Prezidenţiale - dacă doamna (Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui - n.r.) a vorbit serios, dacă a vorbit în numele Administraţiei, să nu se fi trezit vorbind singură, şi anume o presiune nepermisă asupra judecătorilor de la Curtea Constituţională, transmiţându-le ca nu cumva să ia în seamă ce a sesizat Avocatul Poporului. Şi, de asemenea, o ameninţare şi o presiune pe Avocatul Poporului, căruia i s-a transmis că trebuie să ţină cont de ceea ce vrea preşedintele României. Avocatul Poporului nu este subordonat nimănui. Pe de altă parte, chiar remarc înţelepciunea Avocatului Poporului, care a stat deoparte de disputele politice în ultimele zile şi nu a introdus această acţiune până când nu s-a finalizat instalarea Guvernului", a arătat preşedintele PSD.

Liderul social-democraţilor a subliniat că pentru el "este mai puţin important" ce decizie vor lua judecătorii constituţionali. "De aici încolo, decide CCR. Pentru mine este mai puţin important ce decizie va lua, este important totuşi să-i lăsăm să judece, fără să aibă presiuni. Constat, totuşi, cu regret că este foarte posibil ca încet, încet eu să devin o obsesie pentru acel Palat", a adăugat Dragnea. Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.

 

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE