Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dragnea joacă la rupere pentru formarea Guvernului Dăncilă

Postat la: 24.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut și are în continuare întâlniri individuale cu liderii de filiale, pentru a le afla propunerile. Pentru că toți liderii PSD sunt conștienți de faptul că Liviu Dragnea este foarte puternic, după ultimele bătălii câștigate, baronii încearcă să cucerească mici "insule" de putere în interiorul Guvernului.

Surse din PSD au precizat că se poartă negocieri dure cu "baronii din Sud", cărora li se adaugă liderul PSD, Vrancea, Marian Oprișan. Pentru că la ultimul război din PSD au jucat alături de Mihai Tudose, lideri precum Adrian Țuțuianu (Dâmbovița) și Niculae Bădălău (Giurgiu) ar fi eliminați de la masa bucatelor de Liviu Dragnea, însă aceștia negociază la sânge.

Filialele pe care le conduc oameni precum Adrian Țuțuianu, Niculae Bădălău sau Marian Oprișan au obținut scoruri uriașe pentru PSD în alegerile din 2016. Tocmai acesta este argumentul pe care aceștia îl aduc în bătălia cu Liviu Dragnea și se pare că în interiorul partidului li se dă dreptate. Spre exemplu, alte două filiale cu rezultate foarte bune Dolj și Olt au oameni importanți în Guvern, precum Lia Olguța Vasilescu și Paul Stănescu. De acest argument se folosesc și ceilalți lideri ai PSD, care solicită portofolii importante n Guvern.

O situație oarecum specială este cea a lui Niculae Bădălău. Pe lângă faptul că dorește să vină cu propuneri de miniștri, acesta încearcă să împiedice numirea în Guvern a rivalului său local din Giurgiu, Răzvan Cuc. La precedenta remaniere, Bădălău a fost cel care a tras sforile pentru ca Răzvan Cuc să fie înlăturat de la Ministerul Transporturilor. Situația este una extrem de complicată în interiorul PSD, iar negocierile se vor duce până în ultima clipă. Importante nu sunt doar portofoliile ministeriale ci și posturile din eșaloanele doi sau trei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE