Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Declaratia lui Băsescu despre anularea vizitei lui Iohannis în Ucraina

Postat la: 24.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatorul PMP Traian Băsescu l-a criticat, duminică, pe preşedintele Klaus Iohannis, deoarece a ales să-şi anuleze vizita în Ucraina, pentru a protesta faţă de noua Lege a educaţiei din această ţară, care limitează dreptul la învăţare în limba maternă pentru 400 de mii de etnici români această ţară.

„Anularea vizitei Preşedintelui Iohannis în Ukraina şi respingerea vizitei la Bucureşti a Preşedintelui Parlamentului Ukrainei reprezintă o mare eroare politică, în condiţiile în care noua lege a educaţiei încă nu a fost promulgată", scrie Traian Băsescu la începutul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. Apoi, acesta continuă cu explicaţii despre cum ar fi procedat el în această situaţie şi îl ironizează pe Klaus Iohannis. „La limită, dar încă era timp pentru discuţii şi negocieri la nivelul celor doi şefi de stat, iar după discuţiile bilaterale, la declaraţia comună în faţa presei, Preşedintele României trebuia să exprime acolo, la Kiev, punctul de vedere susţinut în discuţii şi concluziile la care s-a ajuns. Putea fi un mare succes sau un mare eşec, dar românii din Ukraina ar fi ştiut că Preşedintele României i-a apărat până la capăt. Din păcate, anulând vizita, am părăsit bosumflaţi "câmpul de bătălie" înainte de a trage "ultimul cartuş", completează Băsescu.

Nu în ultimul rând, fostul şef de stat precizează că el ar vrut să-şi încerce şansa chiar la vizita în Ucraina. „Eu l-aş fi tras, chiar dacă şansele de succes erau mici. Nimic nu este umilitor când aperi interesele românilor din afara frontierelor.Anularea vizitei ar fi fost justificată, dacă Preşedintele Ukrainei ar fi promulgat imediat noua lege a educaţiei", a conchis senatorul PMP.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE