Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce nu-l vrea Iohannis premier pe Dragnea: „Şi paznicilor li se cere cazierul la angajare"

Postat la: 26.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat partidele politice care "au mimat reforma" şi care şi-au menţinut anumiţi candidaţi cu probleme în justiţie pe listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"Chiar dacă s-au schimbat câteva nume pe listă, vedem că unii sunt tot acolo, chit că trebuiau să fie un pic mai retraşi", a subliniat, în acest sens, Iohannis, precizând că are probleme cu "oamenii care nu ar trebui să fie în primul rând şi se erijează în conducători". În acest context, Iohannis a reiterat faptul că nu va nominaliza un premier cu probleme în justiţie. "E absolut inimaginabil, e o condiţie minimală şi nu am de gând să renunţ la ea", a spus Iohannis.

"Unele partide au înţeles aceste aşteptări şi au încerat să se schimbe (...) alte partide, chiar dacă au înţeles acustic aceste aşteptări, nici măcar nu s-au străduit să le reformeze, au mimat reforma şi în rest au lăsat toate lucrurile aşa cum au fost şi înainte. În decembrie vom vedea dacă alegătorul vede că unele partide s-au mişcat şi altele au mimat (...) Eu personal mi-aş fi dorit mai multă reformă, mai mult curaj la partidele politice, dar lucrurile nu se termină pe 11 decembrie, e un nou început (...) Unii au înţeles şi au scos penalii de pe listă, alţii nu au dorit să facă acest lucru şi chiar dacă s-au schimbat câteva nume pe listă, vedem că unii sunt tot acolo, chit că trebuiau să fie un pic mai retraşi. Aceste lucruri cred că le văd şi alegătorii", a declarat Klaus Iohannis la Adevărul Live.

În ceea ce priveşte atacurile la adresa DNA, venite din sfera politică, Iohannis a precizat că politicienii care le emit se "tem de justiţie" şi nu fac decât să tragă partidele în jos. "Aceşti oameni, în loc să înţeleagă că societatea doreşte partide curate, au devenit foarte nervoşi fiindcă dreptatea, justiţia se apropie de ei şi îi descoperă. Aceşti oameni nu îşi dau seama că, de fapt, ei nu fac decât să tragă propriile partide în jos şi sper ca aceste partide să înţeleagă, în timp util, înainte să ajungem la alegeri că aceste persoane urmărite penal şi condamnate penal nu au ce să caute în conducerea partidelor şi în conducerea instituţiilor pentru că trag şi partidele, şi instituţiile în jos. Indiferent de cât ar fi de belicos discursul lor, nu mai reuşesc să păcălească pe nimeni", a afirmat Iohannis. Întrebat dacă ia în calcul nominalizarea lui Liviu Dragnea la funcţia de premier, Iohannis a reiterat faptul că viitorul prim-ministru "va trebui să fie o persoană fără probleme penale".

"Nu am făcut un portret robot. Eu am enunţat câteva condiţii pe care le pun eu atunci când se va discuta desemnarea politicianului care va fi prim-ministru după alegeri. Haideţi să luăm chestiunea penală. Cu toţii am citit în ziare, de exemplu, că se fac angajări pentru paznici sau agenţi de pază, cum se spune mai nou. De fiecare dată când se angajează agenţi de pază, prima condiţie e să nu aibă cazier. Cum ne imaginăm că ţara va fi pazită de unul cu dosar penal? E absolut inimaginabil, e o condiţie minimală şi nu am de gând să renunţ la ea. Acest enunţ nu a fost împotriva unui partid. Ca şi preşedinte nu am vreo problemă cu vreun partid, am probleme cu oamenii care nu ar trebui să fie în primul rând şi se erijează în conducători (...) Atunci am făcut din timp acest anunt ca să se pregătească toate partidele cu candidaţi serioşi, curaţi, capabili şi să nu avem după alegeri discuţii inutile", a detaliat şeful statului.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE