Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce nu a adoptat guvernul ordonanța privind vaccinarea obligatorie

Postat la: 07.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că motivul pentru care Guvernul nu a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind vaccinarea obligatorie, aşa cum a făcut în cazul plafonării pensiilor speciale sau a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, este acela că Executivul Tudose nu are capacitatea de a asigura toate vaccinurile necesare.

"Guvernul nu a adoptat OUG privind vaccinarea obligatorie. Motivul real este incapacitatea Guvernului de a asigura toate vaccinurile necesare pentru a putea realiza vaccinarea tuturor categoriilor de persoane care pot beneficia de programul de vaccinare. La ora actuală, Guvernul nu mai are bani pentru programele de sănătate şi nu are capacitatea de a asigura vaccinarea obligatorie. Ăsta e motivul real pentru care nu a fost adoptată OUG privind vaccinarea", a declarat Ludovic Orban la Târgu Jiu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că Guvernul lucrează la legea privind vaccinarea obligatorie a copiilor, aceasta fiind aproape finalizată.

"Guvernul lucrează la legea privind vaccinarea obligatorie a copiilor şi eu personal am luat atitudine publică în favoarea obligativităţii vaccinării având în vedere că experienţa de multe decenii arată că nivelul de mortalitate sau îmbolnăvire la copii a scăzut odată cu introducerea pe scară largă a vaccinelor. Sigur că acest lucru trebuie făcut întotdeauna cu un aviz al medicului pentru că există cazuri de copii care nu pot să fie vaccinaţi pentru că au anumite alergii sau impedimente de ordin medical. Dar pentru majoritatea covârşitoare a copiilor vaccinarea este extrem de utilă şi trebuie făcută aşa cum se întâmplă în toate ţările Uniunii Europene", a declarat Tăriceanu.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE