Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dan Barna: PSD încearcă să trimită la CCR un număr mai mic de semnături, să invalideze iniţiativa „Fără penali"

Postat la: 07.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele USR, Dan Barna, acuză PSD că încearcă să trimită la Curtea Constituţională un număr de semnături la iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice" mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca să o invalideze, susţinând că USR poate să demonstreze fiecare semnătură depusă şi că "plângerea penală este pregătită".

"Alertă! Dragnea fură şi dosare cu semnături Fără Penali. Am analizat nota pentru CCR întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor cu privire la semnăturile Fără Penali şi am constatat cu stupoare că apare o cifră suspectă de 591.097 de semnături înregistrate, în condiţiile în care USR a depus peste 800.000 de semnături în Parlament, restul până la un milion fiind încă blocate prin primării din ţară. În această notă lipsesc foarte multe dosare depuse, fără nicio explicaţie. Tot în notă apare o cifră de 93.775 semnături care nu sunt atestate de primării din motivele abuzive pe care le ştiţi deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresă incompletă pentru că lipseşte etajul)", a scris Dan Barna pe Facebook, citează Agerpres.

El a susţinut că,"de fapt, PSD încearcă să trimită la CCR un număr de semnături mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca să invalideze iniţiativa".

"Ajunge cu minciunile! Avem documente ştampilate ca să demonstrăm fiecare semnătură depusă. Avem copii după dosare cu ştampila Camerei Deputaţilor. Este fals în acte oficiale ceea ce face Liviu Dragnea prin Secretariatul General, după ce a comis un abuz în serviciu şi a blocat peste 100 de zile iniţiativa în Camera Deputaţilor. Comanda politică a lui Dragnea a devenit mai importantă decât legea. Secretariatul Camerei Deputaţilor nu avea competenţa de a verifica semnăturile, ele au fost deja validate de primării", a subliniat liderul USR.

Dan Barna a mai scris că USR va clarifica situaţia înainte de depunerea semnăturilor la CCR.

"Mâine la ora 11, înainte de trimiterea iniţiativei la CCR, vom clarifica situaţia. Preşedintele comitetului de iniţiativă Mihai Badea, alături de Stelian Ion şi Cristina Prună vor merge la Secretariatul General să lămurească lucrurile. Plângerea penală este pregătită", a susţinut liderul USR.

Miercuri, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca semnăturile strânse pentru iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice" să fie trimise la Curtea Constituţională pentru a urma procedura legală, însă va fi sesizat şi Parchetul cu privire la cele un milion de semnături. Chestorul Camerei Cătălin Rădulescu (PSD) a afirmat că va fi sesizat Parchetul General în legătură cu semnăturile strânse pentru iniţiativa ''Fără penali'', existând ''aspecte de natură penală''.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE