Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum il intoarce Adrian Năstase pe Liviu Dragnea pe chestiuni de coabitare

Postat la: 30.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul premier Adrian Năstase i-a răspuns preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a subliniat că fostul prim-ministru greşeşte şi că nu va coabita niciodată cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Eu aș vrea să precizez raționamentul meu, nu neapărat pentru Liviu Dragnea, dar pentru cei care știu că atunci când spun un anumit lucru pornesc de la abordări serioase, solide. Există o deosebire între coabitare și pact de coabitare. Coabitarea, fie că-i place sau nu lui Liviu Dragnea, există pentru că alegătorii au hotărât coabitarea prin votul distinct pe care l-au dat pentru o anumită culoare politică la Președinție, respectiv la Parlament. Așadat, există în momentul de față o coabitare între forțele politice, între un Guvern de o anumită culoare și un președinte. Ca să nu existe coabitare ar trebui ca actuala coaliție să plece de la putere și să lase să vină cineva de culoarea dlui Iohannis. Coabitare există în mod categoric prin voința alegătorilor. Pactul de coabitare este înțelegerea care s-a făcut în momentul în care Victor Ponta a creat acea înțelegere cu președintele Băsescu. Eu am considerat și atunci și consider și acum că nu este nevoie de o înțelegere distinctă dincolo de prevederile Constituției", a declarat Adrian Năstase.

"Lăsarea lui Tudorel Toader singur ca să răspundă presiunilor din partea Ambasadei americane, din partea Bruxelles-ul, din partea președintelui, din partea protestatarilor nu a fost corectă și sigur că el, după ce a făcut o analiză relativ corectă, interesantă, el spune la sfârșit că, dincolo de ceea ce era analiza juridică, spune că e o chestiune de oportunitate și nu trebuie operate sancțiuni, cu atât mai mult cu cât puțin mai înainte vorbise despre diferența dintre sancțiuni și remedii, considerând că e nevoie de remedii, un fel de suplimente alimentare, care să fie acordate de către Guvern celor care greșesc. Prin această abordare prin care Guvernul și liderii coaliției s-au depărtat de evaluarea, decizia, conduita pe acest subiect, s-a ajuns la situația în care practic președintele României controlează în acest fel justiția, iar reacție lui la acest raport a fost foarte clară." a completat fostul premier.

Năstase a precizat că remarcă "o fractură evidentă" în raportul prezentat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după evaluarea procurorului general şi a procurorului-şef DNA. Fostul premier a făcut şi un pronostic sumbru pentru PSD: domeniul justiţiei rămâne apanajul preşedintelui, motiv pentru care se conturează un nou pact de coabitare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a răspuns acestuia că "îl respect, dar nu mă așteptam să îl copieze pe Victor Ponta. Nu este nicio coabitare din partea mea cu preşedintele Iohannis. Am spus că vrem să avem o colaborare serioasă cu preşedintele. Ar putea să mă întrebe direct", a conchis Dragnea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE