Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum ii raspunde Viorica Dancila lui Klaus Iohannis! Informatie de ultima ora

Postat la: 18.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Viorica Dancila a transmis in cursul zilei de astazi presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care arata ca este de acord ca acesta sa participe la sedinta de Guvern, dar il informeaza ca il va anunta in timp util atunci cand sunt "probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice".

"Domnului Klaus Werner Iohannis,

Presedintele Romaniei,

Am luat nota cu satisfactie de declaratiile dumneavoastra recente prin care admiteti, in sfarsit, ca este necesar sa colaboram pentru Romania. De asemenea, salut faptul ca ati raspuns apelului meu de colaborare politica pentru asigurarea, de catre Romania, a unei bune presedintii a Consiliului Uniunii Europene. Referitor la solicitarea dumneavoastra, prin care invocati prerogativele conferite de art.87 din Constitutia Romaniei, privind primirea agendei de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului, va informez ca Guvernul Romaniei transmite, de fiecare data, pe site-ul propriu, agenda de lucru a sedintelor Guvernului, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, documente ce pot fi consultate de orice persoana.

In cazul in care pe agenda sedintei Guvernului vor fi proiecte de acte normative referitoare la "probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice", in conformitate cu textul constitutional invocat, va vom semnala acest lucru si va asigur de toata deschiderea in situatia in care veti decide sa participati la sedinta de Guvern.

De asemenea, in cazurile subsumate de textul constitutional sintagmei "alte situatii", caz in care este la latitudinea prim-ministrului invitarea Presedintelui Romaniei ("Presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului (...) la cererea primului ministru, in alte situatii"), va voi adresa, cu celeritate, invitatia de a participa la sedinta de Guvern, daca voi considera necesara participarea dumneavoastra. In incheiere, va asigur, domnule presedinte, de cunoasterea, de catre Guvernul Romaniei, a obligatiei de loialitate constitutionala care impune, deopotriva Guvernului si Presedintelui Romaniei, precum si oricarei autoritati publice, respectarea competentelor constitutionale, fara asumarea unor prerogative care excedeaza cadrului constitutional si legal.", arata Viorica Dancila.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE