Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum a eşuat mitingul de susţinere a lui Cioloş, iniţiat pe Facebook

Postat la: 20.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sâmbătă după-amiaza ar fi trebuit să se adune în Piaţa Victoriei, pentru a marca un an de când Dacian Cioloş a preluat şefia Executivului, peste 500 de români, care au răspuns unui apel lansat pe Facebook, însă în stradă nu au fost mai mult de 14 oameni.

"Pe 17 Noiembrie se împlineşte un an de când avem un guvern tehnocrat. Întrucât în Noiembrie soarele apune la ora 17:00, ne întâlnim sâmbătă, 19 Noiembrie în fata guvernului, de la ora 15:00. Noi, toate persoanele care suntem mulţumite de acestă guvernare, de ce s-a schimbat în România în acest an, începând de la comisia de tăiat hârtii, Implemetarea de măsuri fiscale bune pentru economie, etc, ne întâlnim în faţa guvernului în semn de mulţumire pentru acest efort. Am avut un an de pace, de linişte. Am avut un guvern care a încercat să facă cât mai multe lucruri posibile, în mandatul limitat pe care l-a avut. Acesta este pentru prima oară în istoria României când ne strângem în număr mare, nu ca să dăm jos ceva, nu ca să protestam pentru vreo lege imbecilă pe care parlamentul vrea sa o implementeze, ci doar ca să susţinem şi să încurajam progresul şi bunul simţ", era îndemnul de mobilizare postat pe pagina special creată pentru organizarea evenimentului "Întâlnire apreciere guvern Cioloş - 1 an de guvern tehnocrat".

Circa 2400 de oamenii s-au declarat interesaţi de eveniment, iar 544 dintre ei chiar au declarat că vor participa. La ora anunţată, 15.00, în Piaţa Victoriei erau adunaţi doar jurnaliştii care doreau să transmită de la eveniment. Circa un sfert de oră mai târziu, în faţa Palatului Victoria au apărut trei tineri. "Bună ziua, ştiţi cumva unde se organizează mitingul pentru susţinerea guvernului? Poate am venit noi prea devreme...", a întrebat, mirat, unul dintre ei. La un moment dat, a apărut o tânără, pe biclicletă, care a încercat să găsească o scuză pentru absenteismul susţinătorilor premierului. "Sunt acasă, în faţa calculatoarelor. Lucrează", a spus ea, schiţând un zâmbet cu subînţeles. O oră mai târziu, timp în care a plecat până şi maşina Jandarmeriei, în Piaţa Victoriei se adunaseră zece oameni, care discutau. "Nu vă supăraţi... Mitingul?!", a întrebat o altă femeie. La răspunsul celor prezenţi că mitingul se transformase într-o şuetă, femeia, însoţită de alte trei persoane, şi-a manifestat vizibil dezamăgirea. "Nu se poate aşa ceva", a răbufnit ea.

Unul dintre cei care o însoţeau a susţinut-o. "Este dezamăgitor. De asta e România unde e! Nu poţi să anunţi că vii şi apoi să stai acasă", s-a lamentat bărbatul. Cei 14 oameni au mai discutat aproximativ 10-15 minute, după care au plecat, fiecare spre treburile sale. Unul dintre organizatori, Florin Bădiţă, care a mai creat evenimente pe Facebook pentru a chema românii să protesteze, a dezvăluit, sâmbătă, că, de fapt, el nu este în ţară. "Am făcut acest eveniment pentru a avea o platformă unde să puteţi sa comunicaţi online, şi apoi să vă întâlniţi în lumea reală. Eu sunt plecat din România, ajung înapoi abia în Ianuarie, deci sper să documentaţi şi pentru posteritate şi să faceti ceva poze, filmari şi să le postaţi pe pagina la voi sau aici la eveniment, ca să pot să văd şi eu şi alte persoane care nu se află fizic în România", a scris Bădiţă pe pagina evenimentului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE