Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cosette Chichirău îl reclamă pe Şerban Nicolae la CNCD. De ce crede deputata USR că senatorul PSD este misogin

Postat la: 18.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În plângerea către CNCD se precizează că, prin mesajul senatorului, rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual, ceea ce duce la discriminare faţă de femei. De asemenea, au fost depuse înscrisuri, documente şi înregistrări care să dovedească acuzaţiile.

„În aceste plângeri se arată că senatorul Şerban Nicolae, în timpul dezbaterilor în şedinţa plenară a Camerei Deputaţilor, a făcut afirmaţii repetate jignitoare, inclusiv de natură sexuală, la adresa deputatei Cosette Chichirău, însoţite de calificative care puneau la îndoială atât competenţele profesionale, cât şi practicile de igienă", potrivit unui comunicat de presă.

„Întreg demersul senatorului Şerban Nicolae, care ştia foarte bine că este filmat, a fost unul misogin. Nu doar eu am fost jignită, ci a fost lezată însăşi demnitatea femeii. Acest tip de comportament suprimă participarea femeilor în viaţa publică şi politică, menţinând o societate discriminatorie în care nu suntem fericiţi să trăim", a declarat deputata USR Cosette Chichirău, se arată în comunicat.

Chichirău solicită Senatului să se aplice cele mai drastice măsuri disciplinare împotriva lui Şerban Nicolae, şi anume avertisment public scris şi interdicţia de a reprezenta Senatul în relaţiile interne şi externe ale acestuia pe o perioadă de 3 luni. Deputata USR solicit ca CNCD să aplice o amendă contravenţională şi obligativitatea de a publica în mass-media un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei.

Deputata USR Cosette Chichirău şi senatorul PSD Şerban Nicolae au avut un schimb dur de replici, în 6 decembrie, în timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor a Statutului magistraţilor, Chichirău acuzându-l pe pesedist că fură, iar senatorul catalogând-o "proastă" şi "asistată social"

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE