Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic a adoptat proiectul de lege cu privire la înființarea perdelelor forestiere de protecție

Postat la: 05.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În cursul zilei de marți, în cadrul ședintei Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic condusă de către deputatul ALDE, Ion Cupă, au fost adoptate trei proiecte de lege.

Primul dintre acestea se referă la obligativitatea proprietarilor și/sau deținătorilor legali de terenuri ca anual să asigure încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha în oricare din zilele perioadei de pășunat, ori cosirea cel puțin o dată pe an a vegetației, în vederea accesării fondurilor europene , cu mențiunea că, începând cu anul 2020, aplicarea amenajamentului pastoral va deveni obligatorie.

Cel de al doilea proiect legislativ are ca obiect de reglementare abrogarea art.9 din Legea privind perdelele forestiere de protecţie. Astfel, Regia Națională a Pădurilor-Romsilva poate executa, în calitate de autoritate contractantă, sau în regie proprie, lucrări pentru înființarea perdelelor forestiere de protecție. Acestea pot fi decontate din surse proprii sau din fondul de conservare și regenerare a pădurilor, urmând să se reîntregească ulterior fondul de la bugetul statului, prin bugetul autorității publice centrale responsabile de silvicultură pe baza recepțiilor, a ștatelor de plată sau a altor documente justificative legal întocmite.

Imagini pentru perdele forestiere de protectie

Al treilea proiect de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii privind regimul deşeurilor, a Legii privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind Fondul de mediu, în vederea implementării corespunzătoare a actelor europene în domeniu şi a angajamentelor ce revin României, în calitate de stat membru al Uniunii Europene.

Printre proiectele legislative pe care deputatul Ion Cupă le-a mai susținut și votat de-a lungul timpului se numără proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, precum și Legea lobby-ului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE