Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape posibilele modificări ale legilor justiţiei şi ale codurilor penale

Postat la: 18.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

TVR a cerut poziţia Comisiei Europene în privinţa mersului reformelor în justiţie, prin prisma celor mai recente iniţiative legislative.

În răspunsul său, Comisia Europeană spune că "a arătat clar că consultarea Comisiei de la Veneţia este o parte esenţială a generării de încredere în aceste reforme" şi că Consiliul European a adoptat, săptămâna trecută, concluzii privind cel mai recent MCV, "care solicită autorităţilor române să abordeze în totalitate preocupările şi toate recomandările formulate de Comisie pentru a încheia cu succes procesul MCV".

Iată răspunsul integral al Comisiei Europene: "Comisia urmăreşte îndeaproape procesul parlamentar din România şi posibilele modificări ale legilor justiţiei şi ale codurilor penale. În cel mai recent raport în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (CVM), Comisia a subliniat că Guvernul şi Parlamentul ar trebui să asigure un proces legislativ deschis, transparent şi constructiv privind legile justiţiei. De asemenea, Comisia a arătat clar că consultarea Comisiei de la Veneţia este o parte esenţială a generării de încredere în aceste reforme.

Săptămâna trecută, Consiliul a adoptat Concluzii privind cel mai recent raport al MCV, care solicită autorităţilor române să abordeze în totalitate preocupările şi toate recomandările formulate de Comisie pentru a încheia cu succes procesul MCV". În Parlament, de câteva săptămâni au loc dezbateri contradictorii în ce priveşte Statutul magistraţilor, Legea privind organizarea ANI, Legea privind organizarea judiciară şi codurile penale. Opoziţia, asociaţiile profesionale ale magistraţilor, Parchetul General, DIICOT, DNA şi reprezentanţi ai societăţii civile susţin că amendamentele aduse la aceste legi lovesc în statul de drept şi aduc prejudicii luptei anti-corupţie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE