Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Codrin Ştefănescu: Mapa lui Lazăr, motivul amânării CEx. O să fie scandalul cât Munţii Carpaţi

Postat la: 30.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Secretarul general adjunt al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat marţi că liderii partidului au amânat cu o săptămână remanierea din motive „strategice" pentru că în aceste zile este un „scandal cât Munţii Carpaţi" despre mapa profesională a procurorului general, Augustin Lazăr.

„Este o amânare strategică. Nu este legată nici de zvonurile false privind tensiunile din coaliţie, nici de aşa-zişii pucişti din interiorul partidului. În coaliţie lucrurile stau excepţional şi asta a confirmat şi dl Călin Popescu Tăriceanu şi noi în ultimele 24 de ore. În interiorul partidului vom discuta lucrurile organizat, cu tact şi cu capacul pe oală, aşa cum face PSD-ul dintotdeauna. Sunt finalizate evaluările legate de activitatea ministerelor în concordanţă cu programul de guvernare. E doar o amânare de o săptămână, mai ales că suntem în mijlocul unui scandal incredibil de mare în ceea ce priveşte mapa profesională a Procurorului General şi dezvăluirile făcute de ministrul Justiţiei în momentul revocării. Ne-am gândit că nu trebuie să monopolizăm atenţia opiniei publice în aceste momente şi că putem amâna pentru o săptămâna şedinţa CEx în care vom analiza remanierea Guvernului", a declarat, marţi, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Social-democratul a adăugat că urmează un scandal „cât Munţii Carpaţi" cu privire la dosarele preşedintelui Klaus Iohannis şi mapa profesională a Procurorului General, Augustin Lazăr.

„Motivul amânării este că dl Tudorel Toader urmează să iasă cu documentul din mapa profesională şi o să fie scandalul cât Munţii Carpaţi. De şapte zile, Iohannis tace. Cioloş tace şi Prună nu-şi mai aduce aminte de nimic. Iar opinia publică este extrem de interesată de acest lucru, pentru că nouă ni s-a spus mereu că suntem un partid de penali, <ciuma roşie>, şi că preşedintele Iohannis nu a fost niciodată cercetat penal şi nu există niciun document în sensul ăsta, ca să aflăm că de fapt a fost cercetat în nouă dosare care au fost clasate pe vremea când dl Lazăr era şef acolo şi mai mult unul din ele, probabil mai complicat, a fost trecut şi în mapa lui profesională în momentul în care a candidat alături de Codruţ Olaru şi Oana Schmidt Hăineală pentru funcţia de Procuror General al România. Aceste aspecte care vor fi dezvăluite în public de către părţile implicate este un subiect extrem de important pentru români şi atunci am luat această hotărâre de a amâna discuţia noastră internă", a indicat Ştefănescu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, că s-a referit la dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr şi nu la mapa profesională, atunci când a spus că în acel dosar există rezoluţia de clasare care-l priveşte pe şeful statului Klaus Iohannis. Întrebat dacă va face publice toate documentele referitoare la acest subiect, inclusiv acea rezoluţie care ar exista la dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr, ministrul Justiţiei a răspuns: "Astăzi (marţi - n.r.) vă voi oferi răspunsurile. Nu plec din minister până nu ofer toate răspunsurile".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE