Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Claudia Țapardel: "Este regretabil ca Franz Timmermans a vorbit pe aceeași voce cu Monica Macovei, cel mai mare dușman al României"

Postat la: 02.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ceea ce s-a întâmplat aseară în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European confirmă, din păcate pentru România, ceea ce se anticipa. În loc să fie o dezbatere adevărată despre situația reală din țara noastră, am asistat la o execuție a României de către un înalt oficial al Comisiei Europene, asistat de cel mai mare dușman al României.

„Este absolut revoltătoare poziția Prim-Vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans în cadrul Comisiei LIBE. În loc să dea dovadă de echilibru, Timmermans s-a comportat ca un adevărat procuror, acuzând fără drept de apel România. Oficialul Comisiei Europene a făcut un proces de intenție României, folosind ca argumente niște documente total nepotrivite - un Raport al Mecanismului de Cooperare și Verificare vechi de un an de zile (Noiembrie 2017) și un Raport provizoriu al Comisiei de la Veneția despre modificările aduse legilor justiției", a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Țapardel.

Periodic, România este atacată pe tema MCV, un mecanism care nu și-a atins scopul deoarece nu vorbește absolut deloc despre abuzurile din justiție, despre protocoalele secrete și despre viețile distruse în urma aplicării lor. În aceste condiții, se impune ridicarea acestui mecanism pentru România.

„Am văzut la Prim-Vicepreședintele Comisiei Europene o dublă măsură și un limbaj dublu, ignorând total ce i s-a prezentat despre protocoalele secrete din justiție (peste 500 de asemenea protocoale), despre dosarele instrumentate în mod abuziv de procurori pe baza interceptării a milioane de români (6 milioane de cetățeni români, adică o treime din populația cu drept de vot, au fost interceptați, înregistrați, filați de serviciile secrete). Frans Timmermans ignoră atacurile permanente la adresa Guvernului legitim de la București, dar și deciziile Curții Constituționale care consideră că legile privind reforma sistemului juridic sunt conforme cu legislația românească și nu încalcă prevederi ale Constituției României. Nici în reuniunea Comisiei LIBE de aseară, dar nici cu alte ocazii, nimeni nu a fost capabil să menționeze un singur articol din pachetul de legi privind justiția, care să încalce legislația europeană. Din păcate, Frans Timmermans a ajuns să vorbească pe aceeași voce cu Monica Macovei, cel mai mare dușman al României", a precizat Claudia Țapardel.

O altă temă de discuție a fost legată de protestul violent din data de 10 august dar, și de această dată, subiectul a fost tratat cu rea credință.
„Mass-media a prezentat imagini cu intervenții ale jandarmilor și din alte state membre UE. Nu am văzut nicio dezbatere pe această temă și jandarmii, de exemplu, de la Bruxelles sau mai nou de la Barcelona, au acționat la fel ca cei de la București. Dacă cei de la București au acționat greșit, înseamnă că în toată Uniunea Europeană acționează greșit. Este încă o dovadă că România este discriminată și așezată la colț, doar pentru că la București se află, în mod legitim, un Guvern care nu este pe placul unora de la Bruxelles sau Strasbourg", susține europarlamentarul social-democrat.

Există un risc foarte mare ca ceea ce s-a întâmplat în Comisia LIBE să se repete miercuri, în plenul Parlamentului European, la dezbaterea despre România, în prezența premierului Viorica Dăncilă. Iar semnalele primite vin să confirme că vom asista la o nouă execuție politică, fără ca România să poată fi apărată.
„Este de netolerat ca în cea mai democratică instituție a Uniunii Europene să fie introdusă cenzura, iar eurodeputaților români să nu li se permită să-și apere țara. Este inacceptabil ca întreaga delegație social-democrată, una dintre cele mai importante delegații din Parlamentul European, să fie pur și simplu redusă la tăcere: niciun coleg social-democrat nu a primit timp de vorbire în plenară", a precizat Claudia Țapardel.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE