Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioloş anunţă că e gata să preia şefia PNL după alegeri: "Mi-am pus problema!"

Postat la: 09.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi seara, întrebat dacă va prelua preşedinţia PNL după alegeri, că şi-a ''pus problema'', dar că nu a luat o decizie în acest sens, adăugând că PNL a făcut paşi spre reformă, dar nu destui. Şeful guvernului a explicat că primul pas va fi constituirea unei majorităţi în parlament împreună cu PNL, iar apoi se va pune problema preluării partidului.

''Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotărâre. Pentru mine important este acum să putem constitui o majoritate împreună cu PNL şi USR pentru a putea guverna şi pentru ca lucrurile despre care am tot vorbit anul acesta şi pe care am spus că n-am putut să le facem pentru că n-am avut o majoritate politică (...) Sunt gata să îmi asum lucrurile respective pentru anii următori, dar am nevoie de o majoritate politică pentru asta. Şi de asta cu toate ezitările pe care le-am avut la început, ezitări pentru că nici eu n-am simţit că locul meu e în politică - de asta am intrat la guvernare la propunerea domnului preşedinte cu anumite ezitări, dar am zis hai că îmi asum un guvern independent - însă am înţeles că anumite reforme consistente nu pot fi făcute fără o majoritate politică'', a răspuns Cioloş la Realitatea Tv, întrebat dacă va prelua şefia PNL după alegeri.

El a subliniat că liberalii mai au încă mulţi paşi de făcut pentru a se reforma. ''Am nevoie de o majoritate politică care să fie una onestă şi care să funcţioneze pe aceleaşi principii pe care funcţionez eu. Şi chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte probabil nici în PNL, dar sunt totuşi nişte schimbări care au început. Şi haideţi să dăm credit! Nici eu nu sunt mulţumit sau nu cred că s-au făcut suficiente lucruri pentru ca şi PNL să se reformeze. S-au făcut câţiva paşi. Dar pornesc cu creditul de încredere că dacă mergem împreună or să se facă mai mulţi paşi. Şi prefer să pot să spun am încercat decât să nu fi încercat'', a conchis şeful Executivului. Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, că doar un membru de partid poate fi preşedintele PNL, afirmând că s-ar bucura dacă Dacian Cioloş s-ar înscrie şi că, potrivit deciziilor luate, congresul în care liberalii îşi vor alege conducerea va avea loc anul viitor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE