Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioloş, ales preşedinte PLUS: Dacă aşteptăm să dispară PSD prin erodare o să avem surpriză. Se va întoarce sub alte forme

Postat la: 26.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacian Cioloş a fost ales sâmbătă, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) în cadrul Convenţiei Naţionale de sâmbătă, pentru un mandat de un an. Peste 99% din delegaţii prezenţi au votat pentru susţinerea lui Cioloş.

Din 1557 de delegaţi prezenţi, care au votat pentru alegerea preşedintelui PLUS, doar şapte au votat împotriva susţinerii lui Dacian Cioloş, şase delegaţi s-au abţinut de la vot, iar 99,17% au votat pentru ca Dacian Cioloş să devină liderul PLUS, potrivit rezultatelor obţinute în cadrul Convenţiei Naţionale PLUS de sâmbătă.

„O să regretaţi probabil, pentru că o să vă punem la treabă. Va mulţumesc pentru încredere şi celor care îşi pun întrebarea ce sens are spectacolul asta cu vot de jumătate de oră, e important pentru noi să începem un proces aşa cum trebuie. Trebuie să ne obişnuim cu un anumit fel de a face lucrurile, cât mai transparent. V-am cerut un mandat de maxim un an de zile. În maxim un an de zile o să ne revedem aici la Convenţie Naţională în care să realegem structurile partidului. Obiectivul pe care vi-l dăm este să contribuim împreună la dumneavoastră la organizarea partidului. Oricine de aici putea să candideze cu o lista la preşedinţia partidului", le-a transmis Dacian Cioloş delegaţilor, după anunţul rezultatelor voturilor.

Liderul PLUS a adăugat că alegerile care vor conta pentru partid sunt alegerile parlamentare din 2020, pentru ca partidul să obţină majoritate.

Error occurred during the loading of an video.

„În lunile care care urmează principalul obiectiv este construcţia paridului de jos în sus. Avem de pus în aplicare o strategie politică, pentru că asta e contextul în care noi ne angajăm. Proiectul acesta nu este un scop în sine, ci este pentru România. În România în următoarele luni avem patru rânduri de alegeri şi după alegeri avem patru ani de guvernare fără alegeri. Acesta este principalul meu obiectiv şi asta e scopul pentru care am intrat în politică, să contribui atât cât pot să avem această m,ajoritate politică după alegerile parlamentare. Acolo o să mă vedeţi. Nu o să plec din România. Dacă voiam să plec nu mai veneam. Îmi pun la dispoziţia partidului toată susţinerea de care sunt capabil că să obţinem rezultate bune", a adăugat Cioloş.

Dacian Cioloş a adăugat că următorul Consiliu Naţional va avea loc peste un an.

„Este un proiect politic pe care vi-l propun să îl dezbatem, dacă îmi veţi da acest mandat astăzi ţi în lunile care vin, în mai puţin de un an, să facem în aşa fel încât această viziune politică să fie împărtăşită şi de dumneavoastră şi să construim ceva care să ne reprezinte şi să vă reprezinte. În aşa fel încât la următoarea Convenţie Naţională pe vcare eu mi-aş dori să o organizăm în mai puţin de un an, după ce vom fi organizaţi, să avem un program politic care să ne reprezinte şi care să vă reprezinte. Ceea ce vă propun astăzi aici este un proiect, un punct de început", a conchis Cioloş.

Dacă aşteptăm să dispară PSD prin erodare o să avem surpriză. Se va întoarce sub alte forme

Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, că doar prin schimbarea mentalităţii şi comportamentelor oamenii vor ieşi din capcana politică şi că dacă aceştia aşteaptă să dispară PSD prin erodare politică vor avea o supriză, deoarece PSD "se va întoarce mereu sub alte forme".

„La baza societăţii România nu e scindată, toţi ne dorim acelaşi lucru, dar nu ştim cum să îl obţinem. Nu există PSD-işti şi antiPSD-işti. Există doar oameni care au nevoi şi care îşi doresc să dorească mai bine. Noi suntem cei care trebuie să întindem o mână tututor şi să nu facem judecăţi de valoare care rup comunitatea în mod artificial. Abia aşa vom scăpa definitiv de scindari şi de ură obţinută din opţiuni politice. Dacă aşteptăm să dispară acest PSD prin erodare politcă o să avem surpriza că se va întoarce din nou şi din nou sub alte forme. Doar prin schimbarea mentalităţilor şi a comportamentelor la baza societăţii vom ieşi din capcana aceasta a politicii care divide şi incită la ură", a declarat Dacian Cioloş, în cadrul discursului susţinut la candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al partidului PLUS.

Fostul premier a adăugat că prin candidatura sa la funcţia de preşedinte PLUS vrea să aducă principiile bunei guvernări.

„Ne îndreptăm încet spre 10 mii de membri. Este o perfromanţă uriaşă pentru o singură lună de existenţă. Eu prin candidatura pe care o prezint astăzi mă simt dator să pun o temelie puternică acestei organizaţii. Suntem câteva mii, dar încă nu suntem o organizaţie, trebuie să o construim. Timpul o să ne prindă din spate. Vom aduce principiile bunei guvernări", a conchis Dacian Cioloş.

Cioloş, despre PLUS : Proiectul meu este România. Să devenim prima forţă politică după parlamentare

Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, că a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului PLUS pentru că singura soluţie pentru ţară este implicarea şi că îşi propune ca partidul să ajungă prima forţă politică din România după alegerile parlamentare din 2020.

„PLUS este o soluţie pe care o propunem. Politica şi un partid politic nu este un scop în sine, dar mi se pare important să ştim că acest partid nu este un scop în sine, ci este un mijloc de a ne implcia, prin care trebuie să mergem mai departe. Eu am decis să mă implic.Proiectul meu pe care vi-l propun astăzi nu este în primul rând un partid. Proiectul meu este România. E România şi ştiu ce avem de făcut: să mergem la europarlamentare şi să dăm primul test politic, să obţinem rezultate foarte bune. Apoi să construim un partid solid pentru alegerile prezidenţiale, foarte importante şi ele. Să creştem o elită politică pentru administraţia publică locală şi să câştigăm alegerile locale. Să devenim prima forţă din România după alegerile patrlamentare. Pentru asta e nevoie de fiecare dintre dumneavoastră", a afirmat Dacian Cioloş în cadrul discursului susţinut privind candidatura sa la funcţia de preşedinte al partidului PLUS.

Acesta a adăugat că doar prin implicare poate exista o schimbare în ţară şi că dacă oamenii nu se implică în politică, aceştia vor resimţi în pensii, salarii şi gropile din asfalt.

„Ne-am supărat destul, am suferit destul, am dat prea mult vina unii pe alţii şi ne-am victimizat suficient. De azi nu doar că numai suntem singuri, dar vedem clar ceea ce aveţi de făcut.Să avem curajul să fim noi înşine. Să fim convinşi că şi noi putem şi că nu depindem de alţii. Eu am decis să mă implic pentru că nu există altă soluţie. Singura soluţie este implicarea. Am văzut mulţi români care nu suportă starea în care ne aflăm şi i-am chemat să se implice. Uneori am primit un răspuns care m-a lăsat perplex -eu nu sunt interesat de politică şi politica nu e pentru mine-. Pot să înţeleg teama sau ezitarea, dar trebuie să recunoaştem că politica, atunci când o refuzi şi o ignori îţi intră singură în casă, şi nu intră politicos, intră peste tine, te urmăreşte zi de zi. Nu te lasă să trăieşti aşa cum îţi doreşti. O simţi în pensii, în salariile care nu îţi permit să trăieşti decent, o vezi în şcolile şi spitalele nefuncţionale, treci peste ea când dai cu maşina peste gropi pe stradă.Poţi deci să ignori politica, dar trebuie să îţi asumi că acest lucru te costă", a mai spus fostul premier.

Dacian Cioloş candidează pentru funcţia de preşedinte PLUS, partid înfiinţat acum aproximativ două luni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE