Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cîțu, PNL: "Vâlcov şi Teodorovici se folosesc de Centenar pentru a justifica amnistia fiscală"

Postat la: 18.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatorul PNL, Florin Cîţu, a afirmat miercuri că Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici folosesc ca pretext faptul că România este în anul Centenarului pentru a justifica amnistia fiscală, cei doi recunoscând şi că nu au cu să recupereze datoriile de la companiile de stat.

"Valcov şi Teodorovici strâng bani pentru europarlamentare! Idee lansată în spaţiul public atât de Vâlcov cât şi de asistentul său Teodorovici. Aceşti Pic şi Poc ai finanţelor româneşti au anunţat că urmează o aministie fiscală. Pe lângă faptul că nici ei nu ştiu dacă este doar pentru persoane fizice sau şi persoane juridice, acest anunţ este toxic pentru finanţele României. Pic şi Poc îi anunţa pe toţi evazioniştii să stea liniştiţi pentru că ei le vor şterge datoriile în Anul Centenar. Prima ticăloşie este că folosesc Centenarul pentru a justifica amnistia fiscală. A două ticăloşie este că în aceleaşi declaraţii publice, PIC şi POC recunosc că sunt incomptenti şi că ei nu sunt în stare să recupereze aceste datorii (90% ale companiilor de stat).", a scris senatorul PNL, Florin Cîţu, pe Facebook.

Acesta a mai susţinut că Fiscul a demarat deja un program pentru a recupera datoriile de la companiile de stat, însă nici şeful ANAF, Ionuţ Mişa, nici ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, nu pot implementa cu succes o reformă fiscală.

"Vă aduc aminte că înainte de anunţarea acestei amnistii fiscale, acum 2 luni de zile, ANAF a demarat un program mamut de recuperare a datoriilor. Românii au primit acasă notificări referitoare la sume restanţe de 6 ani. Acum avem dovadă că atât ANAF cât şi a ministrului de finanţe nu pot implementa cu succes o reforma fiscală. Despre ce fel de informatizare şi modernizare a ANAF vorbea domnul Teodorovici? De ce soluţiile PSD sunt doar pentru evazionsiti, puşcăriaşi, oamenii cu dosare penale şi niciuna pentru persoanele şi companiile oneste şi responsabile?", a completat liberalul.

Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunţat, luni seară, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare şi include ştergerea datoriilor unor companii, precizând însă că "astfel de lucruri se fac, nu se discută".

"Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare în sensul în care se vorbeşte, la capitolul «întreprinderi mici şi mijlocii», de restartarea ediului de afaceri. De fapt, acest lucru înseamnă. În viziunea programului de guvernare şi a ceea ce am discutat atunci cu preşedintele Dragnea, da (este vorba de ştergerea datoriilor -n.r.), dar aceste lucruri se fac şi nu se discută pentru că nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu îşi plătească datoriile şi mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să răsplăteşti sau să îi bonifici şi pe cei care şi-au plătit corect taxele şi impozitele", a decarat, luni seară, Darius Vâlcov, la Antena 3.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE