Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Călin Popescu Tăriceanu ar vrea ca UDMR să vină la guvernare

Postat la: 22.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Călin Popescu Tăriceanu a precizat, luni, că aşteaptă concluziile care vor rezulta din discuţiile pe care le va purta UDMR cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă.

"Eu m-am pronunţat şi în trecut şi am spus că eu consider că ar fi oportună cooptarea UDMR-ului, în primul rând pentru că vreau să dau sentimentul cetăţenilor români de etnie maghiară că sunt parte a acestui popor, a acestei ţări şi sunt coresponsabili cu noi pentru buna guvernare a ţării. Da, sigur că alte considerente politice particulare pe care UDMR-ul le are le respect şi ei sunt singurii care vor decide oportunitatea participării la guvernare. Din câte am văzut, dacă am receptat corect semnalele, am înţeles că nu se doreşte acest lucru şi sigur că respectăm punctul de vedere", a declarat Tăriceanu la sediul ALDE.

El a menţionat că nu a discutat acest aspect cu PSD, în condiţiile în care UDMR deja s-a pronunţat că nu doreşte la guvernare. "Din moment ce cei de la UDMR s-au pronunţat că nu consideră oportună, nu mi se pare atunci util să facem o astfel de propunere. Sigur că vor face discuţii cu premierul desemnat şi premierul desemnat ne va informa dacă se doreşte o participare la guvernare, dacă au disponibilitate pentru susţinerea arcului guvernamental - sunt o serie de formule - şi aşteptăm să facă discuţia cu premierul. (...) Protocolul de colaborare parlamentară rămâne în vigoare", a arătat Tăriceanu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE