Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Avertizare USR: "Vor fi mişcări de stradă masive dacă Liviu Dragnea ajunge premier"

Postat la: 14.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Instalarea în funcţia de premier a condamnatului Liviu Dragnea va provoca "mişcări masive de stradă", avertizează un reprezentant al USR, înaintea consultărilor de la Palatul Cotroceni privind desemnarea unui prim-ministru.

"Nu vom susţine niciodată o aşa candidatură sau o numire în funcţia de premier în România. Vor fi mişcări de stradă masive din structurile USR, dar şi din societatea civilă neafiliată politic, nealiniată, dacă aşa ceva se va întâmpla. Cred că PSD - ul ar trebui să se gândească mult mai bine dacă doreşte să arunce ţara într-o luptă socială de genul ăsta în plină iarnă sau dacă aşteaptă totuşi puţin să se liniştească apele după nişte alegeri atât de învolburate cum au fost acum", a spus Christian Schuster, candidatul USR Alba la Camera Deputaţilor.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat, la rândul său, că nominalizarea unui prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a României de către partenerii occidentali. Preşedintele Klaus Iohannis a promis că nu va desemna premier o persoană cu probleme penale. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul".

Majoritatea liderilor de filiale judeţene PSD au anunţat că cea mai bună variantă a partidului pentru funcţia de premier este Liviu Dragnea. Preşedintele Klaus Iohannis se consultă miercuri cu partidele politice care au intrat în Parlament, în urma alegerilor din 11 decembrie, cu privire la formarea viitorului guvern. PSD şi ALDE au refuzat invitaţia spunând că Parlamentul nu a fost încă investit, însă au răspuns invitaţiei PNL, USR, PMP, UDMR şi minorităţile naţionale.

Chestionat în legătură cu o posibilă imagine externă negativă a României în cazul nominalizării lui Dragnea ca prim-ministru, având în vedere condamnarea penală, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a răspuns cu un atac la preşedintele Klaus Iohannis. "Avem un preşedinte mut, care are o sentinţă definitivă şi irevocabilă de fals şi uz de fals şi de obţinerea unor case în mod ilegal şi care se duce la întâlnirile astea internaţionale, la imagine, şi tace ca mutul în păpuşoi. Eu cred că, dacă vă uitaţi pe poziţiile liderilor europeni, dacă vreţi la Martin Schulz sau la alţii, vizavi de sprijinul acordat lui Liviu Dragnea, e cu totul altceva", a declarat Radu Moldovan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE