Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aleșii aflați în conflict de interese, salvați de CCR

Postat la: 02.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea Constituţională îi ajută pe parlamentarii acuzaţi de conflict de interese până în anul 2013. CCR a declarat constituţională legea care prevede exonerarea acestor aleşi de orice vină. Judecătorii constituționali au respins astfel o sezisare a liberalilor.

La sfârșitul anului trecut, PNL a depus la Curtea Constituţională o sesizare privind modificările la Legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Parlamentul a adoptat, la iniţiativa deputatului PSD Florin Iordache, modificarea legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 încetează de drept. În sesizarea depusă la CCR, PNL a reclamat încălcarea reglementărilor legale privind normele de tehnică legislativă, a competenţei Camerelor, precum şi principiul neretroactivităţii legii civile.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE