Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Adrian Năstase: Revoluţia "Facebook reloaded" nu s-a întâmplat

Postat la: 14.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul premier Adrian Năstase consideră că la alegerile parlamentare "mult-aşteptata 'revoluţie Facebook reloaded' nu s-a întâmplat, pentru că nu a existat o motivaţie autentică."

"Alegerile relativ recente din Polonia, Slovacia, Statele Unite ale Americii ori referendumul pentru Brexit au scos la lumină nemulţumirea populaţiei faţă de consecinţele globalizării/integrării europene. În România, aşa-zisul 'guvern tehnocrat' a fost perceput drept instrumentul prin care interesele Marilor Puteri şi ale companiilor multinaţionale prevalează în faţa celor naţionale. Această revoltă a 'societăţii anonime şi tăcute' nu are, în principal, o componentă etnică pentru a fi naţionalistă, ci este determinată de efectele socio-economice ale apartenenţei noastre la Uniunea Europeană. Nu este o reacţie de excludere a străinilor, ci de redobândire a suveranităţii şi controlului asupra politicilor naţionale (suveranism)", a afirmat Năstase într-o postare pe blog.

Potrivit acestuia, "mult-aşteptata 'revoluţie Facebook reloaded' nu s-a întâmplat, dintr-un motiv foarte simplu: nu a existat o motivaţie autentică".
Află cum poți să te epilezi profesional chiar la tine acasă! Exista o nouă metodă super eficientă și complet nedureroasă.
Advertisement

"Majoritatea tineretului nu a dorit să participe la o mascaradă politică, nu s-a lăsat înşelată de strategiile de mobilizare exersate atât în alegerile prezidenţiale din 2014 cât şi după incendiul din Clubul Colectiv. Mitul 'diasporei salvatoare' s-a spulberat! (...) Un alt eşec a fost cel al votului prin corespondenţă. La fel, mitul votului de dreapta din Transilvania", a spus el. În opinia fostului lider social-democrat, PNL nu a învăţat din experienţa nefastă a epocii Băsescu, "acceptând transformarea docilă într-un partid prezidenţial inert şi lipsit de vitalitate".

"Faptul că PNL şi-a construit întreaga campanie electorală pe mitul 'Eroului Salvator', încarnat caricatural de Dacian Cioloş, luat cu împrumut şi împărţit cu un partid anti-sistem (USR), a întărit electoratului impresia de improvizaţie, amatorism şi oportunism în legătură cu 'partidul Brătienilor şi al lui Blaga&Co!'
Votul anti-sistem a luat în România diverse forme, naţionalistă prin PRM, populistă prin Partidul Poporului 'Dan Diaconescu'. Este o noutate încarnarea opţiunii anti-sistem printr-un partid elitist ieşit din 'spuma societăţii civile şi a intelighenţiei', USR. Integrarea acestuia în viaţa parlamentară va însemna, cel mai probabil, sfârşitul utopiei anti-politice", a argumentat el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE