Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












WikiLeaks oferă o recompensă de 20.000 de dolari pentru orice scurgeri de documente ale administraţiei Obama

Postat la: 04.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Julian Assange, fondatorul Wikileaks WikiLeaks a promis marţi o recompensă pentru orice scurgere de informaţii de la Casa Albă înainte de plecarea preşedintelui american Barack Obama.

"Aviz administratorilor informatici: nu lăsaţi Casa Albă să distrugă din nou istoria SUA! Copiaţi (documentele) acum şi trimiteţi-le la WikiLeaks când doriţi!", a anunţat pe Twitter organizaţia specializată în dezvăluiri de documente secrete. "Oferim o recompensă de 20.000 de dolari pentru orice informaţii care vor permite arestarea sau punerea la index a oricărui agent al administraţiei Obama care a distrus dosare importante", a adăugat site-ul.

Julian Assange a acordat un interviu postului de televiziune american Fox de la Ambasada Ecuadorului la Londra, unde s-a refugiat din iunie 2012. El a refuzat din nou să dezvăluie sursa care a oferit WikiLeaks documente subtilizate în e-mail-urile lui John Podesta, şeful de campanie al candidatei democrate Hillary Clinton. Aceste dezvăluiri au arătat că trei discursuri ale fostului secretar de stat au fost remunerate de banca Goldman Sachs, evidenţiindu-se astfel legăturile sale cu Wall Street-ul.

Hillary Clinton a acuzat guvernul rus că se află în spatele acestor scurgeri - un punct de vedere împărtăşit de administraţia americană - şi a acuzat WikiLeaks că l-a ajutat pe adversarul său republican, Donald Trump, care a câştigat alegerile prezidenţiale. "Sursa nu este guvernul rus", a afirmat Assange, un detractor fervent al lui Hillary Clinton. Fondatorul WikiLeaks a precizat că este imposibil să ştii dacă publicarea e-mailurilor Podesta şi DNC au dus la victoria lui Donald Trump.

"Cine ştie, este imposibil să determini. Dar dacă s-a întâmplat, atunci acuzaţia este că declaraţiile reale ale lui Hillary Clinton şi ale managerului campaniei sale, John Podesta, precum şi ale preşedintei DNC Debbie Wasserman Schultz, declaraţiile lor reale au schimbat alegerile", a declarat Assange. Acesta a explicat că organizaţia sa nu este politică prin natură, dar are ca scop prezentarea unor fapte evitate de o guvernare. "Avem o istorie perfectă în ceea ce priveşte autentificarea informaţiilor pe care le publicăm. Încercăm să ne menţinem reputaţia", a explicat fondatorul WikiLeaks.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE